Lokysta parašė:
Taip taip, realiai atostoginiai skaičiuojami iš paskutinių 3 mėn vidurkio, bet jei biuletenis, vpa ar nemokamos atostogos tuo laiku, vadinas imamas valandos/dienos …
Ačiū!! 💚
Vaiko priežiūros atostogos yra tikslinės atostogos, suteikiamos nuo nėštumo ir gimdymo atostogų pabaigos iki vaikui sukaks 3 metai. Skaityti
visą straipsnįLokysta parašė:
Taip taip, realiai atostoginiai skaičiuojami iš paskutinių 3 mėn vidurkio, bet jei biuletenis, vpa ar nemokamos atostogos tuo laiku, vadinas imamas valandos/dienos …
Ačiū!! 💚
Narnia parašė:
Radau darbo inspekcijos puslapyje, kad grįžti galima anksčiau, pranešus prieš 14 dienų![]()
Tikrai taip, galima
as buvau pasiemus 24men, grizau pusei etato po 12men
man atrodo su darbdaviu derinimo klausimas
Narnia parašė:
Tada dar klausimas - jei darbdavys atleidžia tuo metu, kai tarkim gaunamos sodros išmokos ir sumoka kompensaciją, ar išmokos tuomet mažinamos šios kompensacijos sum…
Visada galvojau, kad darbdavys negali atleisti nėštumo metu ar VPA.
Narnia parašė:
Tada dar klausimas - jei darbdavys atleidžia tuo metu, kai tarkim gaunamos sodros išmokos ir sumoka kompensaciją, ar išmokos tuomet mažinamos šios kompensacijos sum…
Na vpa metu atleisti kaip ir negalima, nebent įmonė likviduojama ar kažkas ten jau visai extra. Praktikoj daroma, kad atleidžiama sekančia po vpa dieną. Darbdaviui tai esmės nesudaro, vpa metu atostogos nekaupiamos, tad darbuotoja tiesiok "kabo".
Dėl išmokų reitkėtų pasiterauti gal sodros, kaip jie vertina atleidimo išmoką, galbūt reitų atleisti kitu straipsniu nuomet.
O aš pvz.susimąsčiau ar atostogos nedings per tą laiką. Ar aš kažką maišau, ar kažkokie irgi buvo pakeitimai, kad ilgiau 3 metų nepanaudotos atostogos nusibrauks. Tai jei turiu nuo pernai, išeisiu VPA, iki kol reiks grįžti kaip ir laikas bus praėjęs, o gal klystų
Tamsus miškas man visiškai. Mano pirminis planas buvo šiaip toks, iki NGA išnaudoti visas sukauptas atostogas, tada NGA, VPA (nežinau, 18 ar 24 mėn.geriau), o tada jau kai ateis vyro eilė imti tas nepertraukiamas aš tiesiog išeinu iš darbo ir stoju į darbo biržą naujo darbo paieškai (ir tada pati nebūčiau be pajamų per tuos vyro mėnesius), nes į dabartinį darbą aš neplanuoju grįžti (na, nebent kardinaliai kažkas pasikeistų). Tik dar tada įdomu kaip ta nedarbo išmoka apskaičiuojama, nuo buvusio darbo užmokesčio ar nuo gaunamų pajamų, šiuo atveju, VPA.
Aija parašė:
O aš pvz.susimąsčiau ar atostogos nedings per tą laiką. Ar aš kažką maišau, ar kažkokie irgi buvo pakeitimai, kad ilgiau 3 metų nepanaudotos atostogos nusibrauks. T…
Man atrodo "užsišaldo" tos atostogos per VPA ir niekas nedingsta, kad ir 3 metai praeina. Aš imsiu per vyro neperleidžiamus mėnesius.
Amajaa parašė:
Man atrodo "užsišaldo" tos atostogos per VPA ir niekas nedingsta, kad ir 3 metai praeina. Aš imsiu per vyro neperleidžiamus mėnesius.
Nu vat galvoju, kad gal kažkaip užsilaiko jos. Bet vėlgi, o kas, jei darbdavys neišleis arba ne tokiam laikui, nors realiai kaip ir jokio skirtumo jam jei vietoj Tavęs jau kitas bus pasamdytas
Vasarą namie norėjos leisti, bet irgi nežinau dar, gal reiks pasilikti
Aija parašė:
Nu vat galvoju, kad gal kažkaip užsilaiko jos. Bet vėlgi, o kas, jei darbdavys neišleis arba ne tokiam laikui, nors realiai kaip ir jokio skirtumo jam jei vietoj Ta…
Kiek domėjausi, tai darbdavys privalo išleisti atostogų, jei prašoma🙂

Aija parašė:
O aš pvz.susimąsčiau ar atostogos nedings per tą laiką. Ar aš kažką maišau, ar kažkokie irgi buvo pakeitimai, kad ilgiau 3 metų nepanaudotos atostogos nusibrauks. T…
Ne, atostogos nubraukiamos jei sukauptas likutis viršyja 60 dienų. Kadangi, vpa metu jos nesikaupia, tai jums jos liks nepakitusios. Kaupiasi atostogos tik dekreto metu, tad pasiskaičiuokit, jei turite netoli 50 dienų sukauptų, tada geriau išnaudokit bent dalį. Dekreto metu susikaupia apie 6 dienas, nepamenu kiek tiksliai dekreto trukmė dabar 😅
10 testuotojų vertinimai
10 testuotojų vertinimai
7 testuotojų vertinimai