Diskusija perkelta iš kitos temos
Sveikos ar kurios daretes si brangiausia nipt testa (Placenta safe Full risk)? Nes planavau karyo plus, bet ginekologe taip isireiske jei turi pinigu tai zinoma imk brangiausia. Dabar esu pasimetus..
NIPT yra neinvazinis prenatalinis tyrimas, kurio metu ištiriama vaisiaus rizika sirgti tam tikromis chromosominėmis ir genetinėmis ligomis. Skaityti
visą straipsnįDiskusija perkelta iš kitos temos
Turim pinigu, bet jokio nipt nedarem... man atrodo naudingiau nueit pas genetike, jeigu virs 35 metu - pasiimt nemokama tyrima ir tik esant kazkokiems klaustukams daryt nipt. Bet kad siaip daryt tai nezinau... man atrodo neverta. Vistiek pilna ligu ir be tu kurias nipt tiria... man baisiausia kai dziaugiasi kas vaikas bus sveikas, o gimsta ir rand kazka ko netyre ir tada kaltina visus kaip cia taip juk dariausi nipt ir buvo gerai...
Alldona parašė:
Sveikos ar kurios daretes si brangiausia nipt testa? Nes planavau karyo plus, bet ginekologe taip isireiske jei turi pinigu tai zinoma imk brangiausia. Dabar esu pa…
Aš ėjau pas genetike, išsamiam echoskopui 12sav ir tada ji man patarė kokį nipt rinktis. Tai tikrai nebuvo plačiausias, bet ir ne basic. Manau kaina panaši gautųsi tų dviejų tyrimų, bet atsakymas daug išsamesnis
Neaiškus Paukštis parašė:
Aš ėjau pas genetike, išsamiam echoskopui 12sav ir tada ji man patarė kokį nipt rinktis. Tai tikrai nebuvo plačiausias, bet ir ne basic. Manau kaina panaši gautųsi …
Aciu. Kaip tik apie sita varianta galvoju, tik idomiai kodel gine nesiule 12 sav nueit pas genetike, o tik pas ja...ir pas ja klinikoj darytis nipt brangiausia.
Kotrynna parašė:
Aciu. Kaip tik apie sita varianta galvoju, tik idomiai kodel gine nesiule 12 sav nueit pas genetike, o tik pas ja...ir pas ja klinikoj darytis nipt brangiausia.
Gal nes pinigai jai į kišenę nuo tų rekomenduotų NIPT eina?
Jei jums 35+, tai genetiko konsultacija priklauso nemokamai (taip pat ir prisca, jei neklystu), bet jei ir jaunesnė esate, tai eikit privačiai pas gerą genetiką, su geru echoskopu ir atsakys jums į visus klausimus. Jei norėsite, pasiūlys optimalų nipt variantą arba jei tikrai reikės ir matys, kad negerai, tai skirs jau vaisiaus vandenų tyrimą.
Nežinau iš kokio jūs miesto, bet Vilniuje galiu rekomenduoti Nataliją Krasovskaja, dirba Santarose, bet taip ir privačiai, tikrai labai atsakingai viską pasižiūri ir labai malonus žmogus.
Pvz., man nipto ji nerekomendavo net, sakė, kad nebent jei labai norisi dėl ramybės, tai paimti paprastesnį, o didžiausio išsamumo, kaip ji išsireiškė, ima žmonės, kurie na tiesiog labai nori ir gali sau leisti, o ar iš medicininės pusės tikrai labai jau tikslinga, tai nelabai.
Paukštužis parašė:
Jei jums 35+, tai genetiko konsultacija priklauso nemokamai (taip pat ir prisca, jei neklystu), bet jei ir jaunesnė esate, tai eikit privačiai pas gerą genetiką, su…
Vienos raso pas Egle Beniusiene, kitos pas Natalija.. tai pasimetus pas kuria eiti
Paukštužis parašė:
Jei jums 35+, tai genetiko konsultacija priklauso nemokamai (taip pat ir prisca, jei neklystu), bet jei ir jaunesnė esate, tai eikit privačiai pas gerą genetiką, su…
Ir as abejais nestumais lankiausi pas Natalja Krasovskaja... ir man ziauriai faina, kad ji profesionali ir neparsidavus tiems visiems nipt kisimams. Pirmu nestumu nieko papildomai nesityriau, antru - virs 35 metu nemokami prisca
sake daugiau ji nemato reikalo kazkam daugiau. Plius lyti abejais atvejais pasakydavo 12 savaite ji pati paziurejus be jokiu ten niptu, nes esu girdejus, kad kitos del lyties darosi.
Kotrynna parašė:
Tik nedarykit brangiausio išplėstinio Nipt tik dėl to, kad galit sau tą leist. Aš taip dariau, nes galvojau kuo brangesnis tyrimas, tuo geresnis ir nusipirksiu ramybę. Tai nusipirkau du mėnesius gryno siaubo. Gavau išplėstinio testo teigiamą atsakymą ir jis parodė didelę deleciją. Po to sekė du mėnesiai laukimo kol atsakymai bus paneigti. Kadangi tai buvo reta delecija, paprasto VVT tyrimo nepakako, mėginius siuntė į Vokietiją. Per tą laiką jau liguistai domėjausi Nipt'ais, tai jų stiprioji pusė yra pagrindiniai trys sindromai ir gal dar kelios monosomijos. Viskas. Kuo platesnis testas, tuo didesnės paklaidos. Gydytojai klinikose taip pat skeptiškai pažiūrėjo į tai, kad dariausi išplėstinį. Jį dariausi savarankiškai, tik pasitarus su savo ginekologe. Jei vėl pastočiau, nebeužsiminečiau saviveikla, bet iškart eičiau pas genetikę, kuri man paskirtų Niptą pagal mano indikacijas.
18 testuotojų vertinimai
1 testuotojų vertinimai
10 testuotojų vertinimai