Mamytė2 parašė:
Ačiū! Gavau atsakymus, vėl pakrito tirotropinas, beliko 0,08, taip baisu ir neramu, net nežinau, ko čia tikėtis..
labai aktyvi jūsų skydliaukė. iš tikro nežinau kaip sulėtinti jos veiklą... o kada pas endo?
Vidutiniškai 2–3 iš 100 nėštumų nustatomi skydliaukės sutrikimai. Problemų kyla tuomet, kai skydliaukė gamina per daug arba per mažai hormonų. Skaityti
visą straipsnįMamytė2 parašė:
Ačiū! Gavau atsakymus, vėl pakrito tirotropinas, beliko 0,08, taip baisu ir neramu, net nežinau, ko čia tikėtis..
labai aktyvi jūsų skydliaukė. iš tikro nežinau kaip sulėtinti jos veiklą... o kada pas endo?
Smiliuke parašė:
Šeštadienį. Visa laimė, gavau per savaitę vizita pas atvažiuojančia gydytoja. Mano ale ginekologę, pas kuria einu tik dėl popierzmo, net normu nežinojo ir ale vos ne nieko tokio sakė, kad skaičiai tokie. Sako ateik kada paskirta, o vizitas pas ja rugsėjo 5d.. nu šakės, o pasakius gydytojui, kuriuo pasitikiu, iškart pasakė, kad reikia kelti skaičiukus, kaip suprantu, vaistu kažkokiu paskirs.. bet toliau kas, neįsivaizduoju🤷♀️ Jaučiuos tai tragiškai, ryte silpna išlipus iš lovos, širdis tabaluojas, karštis išpila. Vakare pykina, vemiu, aišku, čia dėl nėštumo tikriausiai, nes jau vakarinė ta būsena senokai yra, nuo 7sav. O va visi kiti pojūčiai pastebėjau atsirado, kai prasidėjo blogi tie visi tyrimai. Net nežinau, ka ir galvot, ar nekenkia vaikeliui, nes tikriausiai ilga laika jau ta mano skydliaukė nesamones krečia, tik nieko nežinojau, nebuvau tyrimu pasidariusi🤦♀️🤷♀️
Zivilliuke parašė:
Tth nestumo metu yra geriau kai per mažas nei per didelis. Visi gydytojai taip rekomenduoja.per didelis tth nestumo metu gali paveikti ateitį vaiko vystymąsi, …
Jei tth maziau normos tai hipertiroze, su kuria pastot imanoma, bet vargu ar neivyks persileidimas. Kai tth virs normos, tai hipotiroze, reiskia, kad skydliaukes veikla suletejusi. Su hiper as negalejau pastoti, o kai padare hipo: pastojau ir pagimdziau. Man viso nestumo metu akcentavo, kad tik nebutu zemiau normos
grazina82 parašė:
Jei tth maziau normos tai hipertiroze, su kuria pastot imanoma, bet vargu ar neivyks persileidimas. Kai tth virs normos, tai hipotiroze, reiskia, kad skydliaukes ve…
Tai kad atsvirksciai
blogai jei tth auksciau normos,rekomenduojama nescioms ir planuojancioms iki 2,5, geriau zemiau normos negu daugiau,taip visi gydytojai tegia ir literaturoj raso
grazina82 parašė:
Jei tth maziau normos tai hipertiroze, su kuria pastot imanoma, bet vargu ar neivyks persileidimas. Kai tth virs normos, tai hipotiroze, reiskia, kad skydliaukes ve…
Mano TTH zemiau normos visai buvo (apie 0.01). Bet ir pastojau greit ir isnesiojau sekmingai ir pagimdziau.
Laurike parašė:
Mano TTH zemiau normos visai buvo (apie 0.01). Bet ir pastojau greit ir isnesiojau sekmingai ir pagimdziau.
O nėštumo metu kaip jautėtės? Kokius vaistus gėrėte? Dažnai pas endokrinologa reikėdavo lankytis?
Mamytė2 parašė:
O nėštumo metu kaip jautėtės? Kokius vaistus gėrėte? Dažnai pas endokrinologa reikėdavo lankytis?
Kas menesi lankiausi ir tyrimus kas menesi darydavo. Iki antro nestumo trimestro nereikejo vaistu. O nuo antro paskyre Tiroxina po 0.25 mg per diena. Nes Ft4 nukrito. Jauciausi visai neblogai,kartais sirdele pastuksendavo dazniau ir karscio bangos buvo. Bet ne taip baisiai kad labai vargintu.
Laurike parašė:
Kas menesi lankiausi ir tyrimus kas menesi darydavo. Iki antro nestumo trimestro nereikejo vaistu. O nuo antro paskyre Tiroxina po 0.25 mg per diena. Nes Ft4 nukrit…
Ačiū už pasidalinima patirtimi
man TTH bėra 0,08, rytoj einu pas gydytoja pirma karta, bijau ka pasakys.. vėlai pastebėjo man šita nukrypima, tai labai bijau, kad vaikeliui nebūtu pakenkę..
Mamytė2 parašė:
Ačiū už pasidalinima patirtimiman TTH bėra 0,08, rytoj einu pas gydytoja pirma karta, bijau ka pasakys.. vėlai pastebėjo man šita nukrypima, tai labai bijau, …
Viskas bus gerai Jums ir Jusu vaikeliui🙂
Laurike parašė:
Viskas bus gerai Jums ir Jusu vaikeliui🙂
Ačiū už palaikyma!😊
10 testuotojų vertinimai
4 testuotojų vertinimai
7 testuotojų vertinimai