2023.02.01 02:30 (prieš 1 mėn.)
Ju.Š parašė:
Mano mergytei nuo roto skiepo nebuvo jokios reakcijos ir labai džiaugiausi ją paskiepijus. Per šventes buvome išvykę ir ten beveik visi prasirgo roto virusu, o mes …
Ačiū visoms už nuomones!
Pagal viską, pirma dozė iki 15 sav., antra dozė iki 24 sav., jei vakcina dvikartinė. Jei 3 kartų, tada trečia dozė iki 32 sav. (būna 2 rūšių vakcinos). Tarp kiekvieno karto nemažesnė, nei 4 sav. pertrauka. Jeigu pirma dozė atliekama po 15 sav., didėja žarnų invaginacijos rizika. Rizika minimali, tačiau yra ir didžioji dalis mediku nebeskiepija po terminų. Pas mus poliklinikoje labai atsainiai į viską žiūrima ir tikrai sakytų, kad dzin, darom tuos skiepus dabar. Užsienio literatūroje visur labai daug rašoma, kad pirma dozė ne vėliau nei 15 sav. kūdikiui. Tai šiuo atveju jaučiu, kad geriau nerizikuoti. Su darželinukais vaikais kontaktų neturime, tik tiek, kad mama mano dirba darželyje su spec. poreikių reikalaujančiu vaiku. Tad bijau, kad parneš, bet tikiuosi, kad apsieisim be ligoninių. Šiaip mūsų šeimoje esam sirgę tik kartą, kai man buvo 15 metų (dabar man 27), prasirgom labai lengvai, tad neturėjau menkiausio supratimo, jog mažiem vaikam šis virusas pakankamai pavojingas dėl dehidratacijos grėsmės. Labai gaila, kad poliklinikoje niekas man šito nepaaiškino, kai atisakiau šio skiepo.