2016.12.23 09:24 (prieš 9 m.)
Aišku, kad natūraliais takais geriau, bet jei vaisius didelis, veiklos nėra, kaklelis nesiveria, tai skatinimas gali daug daugiau bėdų pridaryti nei cp. Du vaikus gimdžiau natūraliais takais, vienu atveju veikla pati prasidėjo, kitu - skatinimas. Vaikai buvo 4-4,1 kg, tai viskas ok. Kiti du buvo cp. Trečias vaikas virš 4,7 kg ir 59 cm, tai jei būtų skatinę, būčiau ir aš išdraskyta, ir vaikui grėsė šį tą išsilaužyti... Ketvirtas 4,2 kg, bet kadangi jau gydytoja žinojo mano fiziologiją, nebesvarstė skatinimo, juolab, daugiau nėštumų nenusimato
Operacija vaikui yra labai saugus būdas, tą ir gydytoja patvirtino. Rizika yra daugiau mamai, ypač kai pirmas vaikas ir planuojama daugiau, nes gali su randu vidiniu būti bėdų, įplyšti, įaugti placenta ir t.t., bet su cp mažiau staigmenų, apie super retas komplikacijas nereikeitų baimintis. Mano asmeninė situacija tokia, kad po cp vaikams nei su tonusu padidintu yra bėdų, nei su pilvais, ramūs valgo, miega ir viskas ok. Su "natūraliais" to nebuvo. Žinoma, čia tik MANO patirtis, bet todėl ir rašau, kad visoms tie absoliutūs ir kategoriški natūralumo taikymai tikrai netinka. Taigi reikia pasitikėti gydytoju, kuris įvertina visus aspektus ir nusprendžia, kaip konkrečiu atveju geriau.