Risa parašė:
Baisu gal ne pats vaistas, o tiesiog dėl to, kad visa tai yra nauja 🙃 kad neaišku ar iškart suveiks ar reiks didinti dozę. Tiesiog bijom to, ko nežinom 😄 kaip tik n…
Rimtai? Nelaikiau Levemir šaldytuve. Niekas nesakė 🙄
Dažniausiai gestaciniu diabetu moterys suserga 24–28 nėštumo savaitę, tačiau naujų diabeto atvejų gali būti fiksuojama ir bet kuriuo kitu metu. Skaityti
visą straipsnįRisa parašė:
Baisu gal ne pats vaistas, o tiesiog dėl to, kad visa tai yra nauja 🙃 kad neaišku ar iškart suveiks ar reiks didinti dozę. Tiesiog bijom to, ko nežinom 😄 kaip tik n…
Rimtai? Nelaikiau Levemir šaldytuve. Niekas nesakė 🙄
Amarila parašė:
Na visoms skirtingai hormonai suveikia 🤷♀️ Man pvz ši grupė labai padėjo, padrasino su pirmu nėštumu.
Hormonai veikia visas🙂 baisu ir man buvo isgirdus diagnoze , bet susigyveni , nes supranti , kad kitaip nebus 🙂 ieskojau ir as cia atsakymu su laiku viskas susidelioja , bet galvot , kad atsisakyt gydymo no no ....
Risa parašė:
Insliną šaldytuve reik laikyti tik kol jis nepradadytas. Pradarius reikia laikyti kambario temperatūroje. Leistis taip pat tik kambario temperatūros 😳 toks galioja 30d nuo ištraukimo iš šaldytuvo. Kai jau išttaukiat- atgal į šaldytuvą dėt negalima, nes suges. Šiaip jis nėra atsparus temperatūros svyravimams, todėl aš turėdavau vieną trumpo veikimo peną rankinuke, tokiam kaip termose, kad prieš maistą, jei ne namie valgau, galėčiau susileist. Na ir jei išvažiuodavau kur su nakvyne- įsimesdavau ten ir ilgo veikimo (ryte ir ant nakties kur susileist). Jei pastebėjot, kad insulinas drumzlinas- nebegalima jo naudot, matyt kažkur visgi pakliuvo į temperatūrų svyravimus.
Kas liečia adatas- keisdavau kas kokį 5 susileidimą, jei pamiršdavau- rečiau
arba jei adata sulinkdavo, arba jei jausdavau, kad skaudžiau duria- pasikeisdavau.
Dia29 parašė:
Niekas ir nesako, kad jo bijoma ar būtų svarstyta atsisakymo galimybėką gydytoja patars kitą savaitę taip ir darysiu ;)
Na čia neskirta konkrečiai Jums
stebiu šią grupę jau kokius 7 mėmesius, tai dažnai būna narės panikuoja, kad "vajei, betkas, tik ne insulinas"... tai tiesiog išreiškiau nuomonę, kad nėra ko čia jo bijot
Miglena parašė:
Insliną šaldytuve reik laikyti tik kol jis nepradadytas. Pradarius reikia laikyti kambario temperatūroje. Leistis taip pat tik kambario temperatūros 😳 toks galioja …
Oho, ačiū už informaciją ❤️O aš savo panaudojau ir įdėjau atgal į šaldytuvą, nes vaistininkė sakė tiek pradarytą, tiek nepradarytą laikyt šaldytuve 😧 bet dabar, kai pagalvoju, jinai taip pat man būtų leidusi pasirinkti, kokio insulino noriu, nes iš pradžių nerado, kur parašyta, koks man skirtais. Na ir galiausiai, šiandien ryte rodikliai nenukrito, tai dabar svarstau, ar tikrai teisingai susileidau. Ištraukiau adatėlę tik suskaičiavusi iki 10, tačiau vaistų lašelis vis tiek pasirodė ant adatos... gerai, kad šiandien dar turiu skambutį su dietologe
lirim parašė:
Sveiko, gal galit patart ar cia normalu, kad 2val po vakarienes cukrus 5,3 o atsikelus ryte nukrito tik iki 5,2? Kazkaip kitas dienas tikrai didesnis tas pakritimas…
Viskas ok, geras cukrus
lirim parašė:
Sveiko, gal galit patart ar cia normalu, kad 2val po vakarienes cukrus 5,3 o atsikelus ryte nukrito tik iki 5,2? Kazkaip kitas dienas tikrai didesnis tas pakritimas…
Normalu, pas mane buvo prieš miegą 4,8, po to nieko nevalgiau o ryte atsikėlus 5,1, taip veikia tie hormonai dabar😪
Mamapavasaris parašė:
Normalu, pas mane buvo prieš miegą 4,8, po to nieko nevalgiau o ryte atsikėlus 5,1, taip veikia tie hormonai dabar😪
Aciu merginos, kol kas tik pirma savaite kai tikrinuosi, tai atrodo del visko nerimauju.
lirim parašė:
Daug kas gali turet itakos, nemiga, stresas, ka suvalget pries miega, ar buvo fizine veikla ( ar pasivaiksciojot) , ar nebuvo per ilgas tarpas tarp vakarinio ir rytinio matavimo 🙂
Ar jums buvo rekomenduojamas angliavandenių kiekis gramais per dieną, kurį reik suvalgyti? Nes nors jų teoriškai man suvalgyti reik ne tiek jau ir daug (180g) bet atsisakius saldumynų ir pagrinde angliavandenius gaunant iš pilno grūdo makaronų ar kokių laukinių ryžių daug nelenda. Jei nesuvalgysiu, sakė ketonų šlapime atsiras. Tai ar kuri valgė mažai angliavandenių ir viskas gerai buvo?
12 testuotojų vertinimai
1 testuotojų vertinimai
10 testuotojų vertinimai