2024.03.08 22:32 (prieš 2 m.)
Stebuklelis parašė:
Man pasakė kad stebėjimui kas 2savaites pas savo jau prižiūrinčia ginekologė. O sako kaklelis nuo 28sav riba 2cm. Tai sako kol to skaičiaus nėra niekas neguldo. Tai…
Jei dar kaklelio ilgio ne taip mažai yra, gal ir nėra ta situacija tokia bloga. Pas mane, jei gerai pamenu, piltuvą matė 24-26 sav., o vėliau jau jo nebeliko. Aš, aišku, kiek įmanoma, sąžiningai daugiausiai gulėjau. Gal tai ir padėjo.
Mane norėjo jau 24 sav. (kaklelį išmatavo 2,85 cm tada) siųsti į stacionarą, kad brandintų plaučiukus, bet dar pasikalbėjom su prižiūrinčia ginekologe, paskyrė progesteroną ir išsiprašiau, kad po savaitės ateisiu pas ją į apžiūrą vėl (siekiau išvengti stacionaro, kiek tik įmanoma, nes namie dar dvimetinukas sūnelis pas mane). Labai prigrąsė, kad jei tik pajausiu kažkokius į sąrėmius panašius pilvo skausmus, iškart į priėmimą lėkt. Nejaučiau jokių skausmų, tik įprastus Braxton Hicks parengiamuosius.
Tai taip kas savaitę vis tikrinom iki 28 sav. ir situacija liko stabili, tad kaip ir nebepuolėm tų plaučiukų brandint tik "dėl viso pikto".
Tada jau vizitas buvo 33+2 sav., paskutinis kaklelio matavimas, ir dabar jau 36+ sav. darkart eisiu, bet nebematuosim, o dėliosimės dėl gimdymo (turiu indikacijas planinei CPO).