2024.03.21 16:40 (prieš 2 m.)
cristina.nork parašė:
Sveikos merginos, esu naujokė vakar tik sužinojau kad mano gimdos kaklelis trumēja man tik 16+2. Kaklelis buvo apie 4-5 cm dabar 2.7-3.1 dar plius kažkokia infekci…
Sveika. 🌸 Nežinau kokios tvarkos ne LT, bet šiaip jei kaklelis drastiškai trumpėja tokiame laike, tai manau turėtų nelaukti ir atlikti apsiuvimą, kadangi esate turėjusi priešlaikinį gimdymą. Bet vėlgi yra kita medalio pusė: gali jums kaklelis trumpėti ir dėl infekcijos žaibiškai. Nes infekcija labai greitai suvalgo kaklelį. Tai gali būti, kad išgydžius infekciją stebės kaklelio dinamiką ar netrumpėja toliau. Jei laikysis stabiliai - gal ir nesiųs, o paskirs dėtis progesterono žvakutes ir tausojantis rėžimas. Labai nuo gydytojų priklauso. O kai turėjote priešlaikinį gimdymą, jis irgi infekcijos iššauktas buvo?
Bet ką galiu patarti, tai stengtis išlikti ramiai ir galvoti apie geriausią, kad ir kaip atrodo sunku tokiose situacijose. Ir aišku, jei išeina atsitraukti nuo darbų - išlikit namuose, daugiau pagulinėkit, nieko sunkiai nekilnokit, nekelkit rankų aukštai, stenkitės kuo mažiau sėdėti, pakankamai skysčių vartokit, papildomai galite magnio miltelius vartoti ir kuo pozityvesnės mintys. ❤️🙏