MamytėD parašė:
O jei pirmais metais aš išėjusi į vpa antri metai perrašyti vyrui ,o pasiimu trečius neapmokamus metus ir tuo metu pastoju . Tai taip išeina,kad negaučiau už vaikut…
Jeigu darbe VPA, tai stazo turesit ir antram vaikui.
MamytėD parašė:
O jei pirmais metais aš išėjusi į vpa antri metai perrašyti vyrui ,o pasiimu trečius neapmokamus metus ir tuo metu pastoju . Tai taip išeina,kad negaučiau už vaikut…
Jolanta-K@J mama parašė:
Vpa,bet žiūrint sodros puslapyje šių metų,kurie perrašyti vyrui stažas neina.. 🤔🤔 tai net nežinau ką galvoti,nes reikia 12 men per 24 men tureti
MamytėD parašė:
Vpa,bet žiūrint sodros puslapyje šių metų,kurie perrašyti vyrui stažas neina.. 🤔🤔 tai net nežinau ką galvoti,nes reikia 12 men per 24 men tureti
Antram vaikui skaiciuos is to DU kaip pirmam, stazo turesit, nes jo turejot pirmam.
Gincėx parašė:
Sveikos Mamytės.
Prieš gimstant mažyliui isdirbau 16men, antrus metus vaiko išlaikymo pinigus perr…
Taip
Jolanta-K@J mama parašė:
Taip
Ačiū už atsakymą 🌼
Sveikos mamytės! Tuoj sueis dveji metai ir turėčiau grįšti į darbą. Deja grįšti neketinu🌿 kokie svertai deryboms dėl išeitinių? Mano darbo vietos sektoriuje, kuriame dirbau nebėra, bet galimai siūlys lygiavertes pareigas kitokiame sektoriuje.. pagal kokį dk straipsnį tokiu atveju po motinystės atostogų pildomas atleidimo iš darbo prašymas? Pagal ką skaičiuojama bedarbio pašalpa?(antri metai buvo perrašyti ant vyro, jei tai įtakoja kažką). Didelis ačiū už pagalbą🌿
Musca parašė:
Sveikos mamytės! Tuoj sueis dveji metai ir turėčiau grįšti į darbą. Deja grįšti neketinu🌿 kokie svertai deryboms dėl išeitinių? Mano darbo vietos sektoriuje, kuria…
Tai savo noru pildot , išeitinė nepriklauso jei pasiūlo Jums darbo vietą o jūs nenorite.
Į biržą stoti galite išmoka skaičiuosis nuo jūsų algos prieš VPA.
Vilnoja parašė:
Tai savo noru pildot , išeitinė nepriklauso jei pasiūlo Jums darbo vietą o jūs nenorite.
Ismoka skaiciuosis ne nuo algos pries VPA, o nuo pajamu uz paskutinius 30 menesiu (praleidus viena menesi). Jeigu perrasyta vyrui buvo ismoka, tuomet skaiciuos nuo MMA tuos menesius
Sveikos, Mamytės! Gal kuri patarsit ar net esat toj pačioj situacijoje. Skambinau į Sodrą, bet jie man aiškiai ir neatsako..
Situacija tokia. Laukiausi pirmagimės. Jos pirmaisiais metais mano darbovietė bnakrutavo. Antrais metais ėmiau lauktis antrosios atžalos. Tačiau tarp vaikučių gavosi apie pusmetį tarpas. Tad suėjus dvejiems metams pirmagimei buvau stojus į užimtumo tarnybą. Po panašiai trejų mėn.išėjau į dekretą ir išstojau iš užt. Dabar jau baigiasi antrieji mažylio metai. Jie šiuo metu perrašyti ant tėčio. Ar stojus į užt man priklausytų kokia nors bedarbio išmoka? Nes bent man konsultantė teigė jog per 30 mėn.turiu būti išdirbus bent 12 mėn. O aš gi buvau vpa.. tai kaip iš tiesų? Gal kas pakonsultuoti gali ir konkrečiau pasakyti? Būčiau dėkinga 🙏🏼