kiulimi parašė:
na,tai buvo pries gerus 3 menesius.ir kazkos pediatras pasisake.internete radau.
nu va, kaip ir visur - kiek zmoniu - tiek nuomoniu
o renkames tik mes pacios
kiulimi parašė:
na,tai buvo pries gerus 3 menesius.ir kazkos pediatras pasisake.internete radau.
nu va, kaip ir visur - kiek zmoniu - tiek nuomoniu
o renkames tik mes pacios
visko yra internete prirasyta,tik reikia atsirinkti kas mazyliui tiks,o kaip zinoti jei neisbandyti?jei vaikas kazko nevalgys,reiskia jis to nenori ir nereikia kisti.mano ciapsiui 4men.siandien ir gydytoja sake iki 5men galiu dar nieko neduoti nors maitinu misinuku.Jis sveria 7.300,tai reiskai,kad svoris padvigubejo nuo gimimo,tad ziuresiu pagal kitus "pozymius"ir jei matysiu,kad jam jau to misinio neuztenka tai pradesiu duoti bulvyte ragauti.Geriau nuo darzoviu pradeti,o ne nuo vaisiu,kadangi jie saldus,tai lialius gali ir nebevalgyti darzoviu....bent jau as taip darysiu.paciai idomu kaip seksis:)))
maciau raset, kad suvalgius 100ml koses, galima jau antraji maitinima ivest... tai as papriestarausiu, nes tikrai yra valgiu vaiku, kurie atsisako, pienuka gert paragave sauksteli koses, tai jei vadovaujantis siuo metodu, tai as saviskiui antraja kose buciau turejus ivesti 4 menesiu, nes nuo pirmojo saukstelio atsisake misinuko
rekdavo, kad nori valgyt bet misinuko neimdavo
tad tekdavo duoti koses tiek kiek nori ir drasiai iseidavo tas 100ml
inetuke parašė:
nu va, kaip ir visur - kiek zmoniu - tiek nuomoniuo renkames tik mes pacios
![]()
nepaneigsi
bet renkuosi du po maziau nei viena dideli primaitinima,nes skrandukas lb mazas ir mano manymu kam ji ten tampyt.geriau pieneliu pabaigt.
agneta24 parašė:
visko yra internete prirasyta,tik reikia atsirinkti kas mazyliui tiks,o kaip zinoti jei neisbandyti?jei vaikas kazko nevalgys,reiskia jis to nenori ir nereikia kisti.mano ciapsiui 4men.siandien ir gydytoja sake iki 5men galiu dar nieko neduoti nors maitinu misinuku.Jis sveria 7.300,tai reiskai,kad svoris padvigubejo nuo gimimo,tad ziuresiu pagal kitus "pozymius"ir jei matysiu,kad jam jau to misinio neuztenka tai pradesiu duoti bulvyte ragauti.Geriau nuo darzoviu pradeti,o ne nuo vaisiu,kadangi jie saldus,tai lialius gali ir nebevalgyti darzoviu....bent jau as taip darysiu.paciai idomu kaip seksis:)))
as isitikinau,kad geriausia pradeti duot,i tada kai vaikas pradeda akivaizdziai reguoti i maista ir net jo siekti.problemu su noru valgyt neturejom. nors pirma daviau vis lystelt ir uogu ir ivairiu vaisiu. o paskui kai jau rimtai pratinomes pradejom nuo darzoviu. visas darzoves lb lb megsta ypac moliuga
kiulimi parašė:
as isitikinau,kad geriausia pradeti duot,i tada kai vaikas pradeda akivaizdziai reguoti i maista ir net jo siekti.problemu su noru valgyt neturejom. nors pirma daviau vis lystelt ir uogu ir ivairiu vaisiu. o paskui kai jau rimtai pratinomes pradejom nuo darzoviu. visas darzoves lb lb megsta ypac moliuga![]()
o kaip duodi moliuga?maisai su kitom darzovytem?
kiulimi parašė:
nepaneigsibet renkuosi du po maziau nei viena dideli primaitinima,nes skrandukas lb mazas ir mano manymu kam ji ten tampyt.geriau pieneliu pabaigt.
ir aš taip darysiu turbūt, juk skirtingai tie vaikai valgo ir didesni, nėra tų normų. Gal ir nebus ji valgi. Nes pienuko ji irgi nedaug tegeria, nors pagal amžių daugiau turėtų gert.
O po kiek laiko antrą maitinimą įvedei? Kiek laiko praėjo nuo pradžios?
beje, o ką duodi abiems maitinimams? Abiems daržoves ar ką nors kita? Jūs mėnesiu didesni, bet įdomu man, nes nebežinau nei kada, nei kaip daryt...
Kasharas parašė:
maciau raset, kad suvalgius 100ml koses, galima jau antraji maitinima ivest... tai as papriestarausiu, nes tikrai yra valgiu vaiku, kurie atsisako, pienuka gert paragave sauksteli koses, tai jei vadovaujantis siuo metodu, tai as saviskiui antraja kose buciau turejus ivesti 4 menesiu, nes nuo pirmojo saukstelio atsisake misinukorekdavo, kad nori valgyt bet misinuko neimdavo
tad tekdavo duoti koses tiek kiek nori ir drasiai iseidavo tas 100ml
![]()
taip taip
remiantis sia teorija as iki siol tureciau viena maitinima kose ir visa kita misinuku
nenormuoju db siaip jau.
as tai suprantu tas mamas, kad jos bijo kazka ne taip padaryti, dazniausiai gi pirmas vaikas, viskas nauja...man jau db daug dalyku paaiskejo, bet jei tureciau dar viena, nesu tikra, kad daryciau taip pat, gi vaikai visiskai skirtingi, reikia ismokti ir mums ju "kalba"
amandita parašė:
o kaip duodi moliuga?maisai su kitom darzovytem?
pirmiausia visu darzoviu daviau vienu su niekuo nemaisytu,kad vaikas suzinotu kiekvienos darzoves skoni ir aisku paziuret ar toleruoja.taip ir moliuga valge visiskai viena. o db pamaisau tai su bulve,tai cukinija tai su morka, brokoliu, kalafijoru. nors buna kad ir viena isverdu.niekada nemaisau daugiau nei dvieju.
inetuke parašė:
ir aš taip darysiu turbūt, juk skirtingai tie vaikai valgo ir didesni, nėra tų normų. Gal ir nebus ji valgi. Nes pienuko ji irgi nedaug tegeria, nors pagal amžių daugiau turėtų gert.O po kiek laiko antrą maitinimą įvedei? Kiek laiko praėjo nuo pradžios?
beje, o ką duodi abiems maitinimams? Abiems daržoves ar ką nors kita? Jūs mėnesiu didesni, bet įdomu man, nes nebežinau nei kada, nei kaip daryt...
na,tikrai kai jau pradesi duoti... pasimatys. kas ir kaip. bus ar nebus valgi pati pasisakys mazoji.svarbiausia neversti. as pirma karta prisipyliau tyreles 50 ml ir ziurejau kiek suvalgo.kadangi su primaitinimu neskubejau ir laukiau kada pats rodys zenkus,mazylis noriai valge nuo pirmo karto.pasipurtydamas nuo nepazistamo skonio net drebedamas ziojosi
suvalge 40ml lb greit ivedziau antra primaitinima,berods kai vienu metu pradejo suvalgyt 70ml. o antra karta kai ivedziau tai ir po truputi.pasiulydavau buvo kad suvalgydavo tik 20ml o kartais atsisakydavo,tai ir nesiulydavau.db ir nevisada nori antro...o kartais per antra net 140ml suvalgo.taip,mes dar pratinames tik prie darzoviu ir vaisiu. tai per abu maitinimus mazasis valgo darzoviu tyreles. kolkas su mesa ir kruopomis neskubam. kita sav zadu duot pabandyt i darzoves ipiltu nuvirtos versienos sultinio.
16 testuotojų vertinimai
10 testuotojų vertinimai
6 testuotojų vertinimai