Pasidalinsiu ir as savo patirtimi, as be epiduros buciau nepagimdzius ,o butu buve cp, tai kazin kas geriau dabar. Nesu perskaiciusi moksliniu tyrimu, tik galiu pasakyti is savo patirties. Gimdziau is viso 16val, pardedu skaiciuoti nuo tada kai skaumas jau sunkiai pakeliamas,bet dar galiu kenteti, man labai sunkiai atsidarinejo kaklelis, po astoniu valandu ziauraus skausmo atsidare tik3cm, atejo daktare sako nu dar palauksim, dar po 2 gal po 3 negaliu pasakyti jau tiksliai, nes man buvo ne tas galvoja, atsidare tik 1cm, pradejo skatint, nes kitaip nieko nebus, aisku kai pradejo skatint, viskas darosi zymiai skaudziau ,o tada prasidejo visas smagumelis, skausmas man buvo nepakeliamas( o apie skausma as nusimanau, nes turejau migrena, ir kresuly smegenyse tad...), pradejau prasytis epiduro, nes sakiau nebegaliu, alpau,vemiau ir kaip sakoma snekejau su dievais, meldziau,kad darytu cp ,nes nebe pagimdysiu, kai suleido apidura buvo siek tiek geriau, bet visis nenumalsino skausmo tik aprimo koki 15min, arba netaip idure, o gal nuo vaistu nesuveike, nes leido ir nuo streptokoko vaistus, nu pagaliau atsidare 9cm, sako nu einam gimdyt, kaip sakot 30min ir vsio as stumiau 1.5val, jau buvo nuatre ,kad darys cp, nes niekas nesigauna, tada sako nu paskutini karta ir vezam, nu ir paskutinis pavyko seip netaip
(buvau kirpta), po viso sito skausmo tikrai negalvojau apie vaika, tiesiog dekojau dievui,kad viskas baiges, aisku kai uzdejo ant krutines gera buvo, bet ne taip kaip kitos sako
buvau perdaug isvargus . Tai is viso sito noriu pasakyti, kad esam 21amziui, ir kazkas minejo medicina yra pazengus, tikiu,kad yra moteru kurios lengvai gimdo ir jom nereikia epiduros, bet man pati daktare pasake tu butum neistempus, nes ji zinojo mano sveikata. Tad jei galit be jos puiku pirmyn, bet jei jauti,kad nebegali kam kentet, jei epidura butu jau tokia baisi, tai puse moteru butu invalides ir nieks nesinaudotu tokia baisybe. Nugaros skausmai irgi kiekvienai skirtingai vienos su epidura, nieko neskauda vaiskto patenkintos, kitos gimde be apiduros ir susilenkusios vaiksto nuo nugaros skausmu .
O kas del vaiku, pfu pfu, bet maniskis su epidura gimes, sveikas kaip ridikas neserga, nesloguoja ir t.t, turiu pazystama naturaliste ale, be epiduru, sveikas maistas ekologija ir neislenda is ligu, tad sasaju su tuom nemanau kad galima daryti. Tai va, tkiuosi suprasit,ka parasiau , nes jauciuos padrikai isdescius mintis savo