simtia parašė:
Aš daug metų protarpiais vartoju tiek metforminą tiek thyboną,jokių pašalinių poveikių nepajutau,tarpai padaryti metforminui tik nėštumo ir žindymo metu. Gydausi pa…
O kodėl skydliaukę teko operuotis? Jei jau buvo 3 metai gydymo 🤔
simtia parašė:
Aš daug metų protarpiais vartoju tiek metforminą tiek thyboną,jokių pašalinių poveikių nepajutau,tarpai padaryti metforminui tik nėštumo ir žindymo metu. Gydausi pa…
Laumer parašė:
Pas mane buvo labai uždelsta situacija,pasirodo nuo paauglystės reikėjo gydymo,ko man niekas neskyrė. Visaip bandė sureguliuoti skydliaukės darbą,tačiau nesėkmingai,nes tik nutraukus vaistų vartojimą iškart visi rodikliai kelis kartus nukrypdavo nuo normų,pas mane buvo hipertirozė. Kadangi metai bėgo,o su geriamais vaistais pastojimas praktiškai nebuvo galimas,o ir vaistų buvo didžiulės dozės,pasitarus su gydytoju,buvo nuspręsta skydliaukę pašalinti. Vien jau savijauta po operacijos pagerėjo kelis kartus,nebemušė prakaitas,neuždusdavau lipdama laiptais, pulsas nuo 100 nukrito iki 70 ir kt. Ko ir vartojant vaistus nepavyko pasiekti.
Meshka parašė:
Visiskai suprantu jusu pasirinkima! Ir panasu kad jis sekmingas 🌷💗 Labai dziaugiuosi uz jus, ir spausiu kumscius kad viskas butu gerai! 🤗🤗🤗
Ačiū! Taip, kol kas viskas puikiai. 🙏🏻
simtia parašė:
Pas mane buvo labai uždelsta situacija,pasirodo nuo paauglystės reikėjo gydymo,ko man niekas neskyrė. Visaip bandė sureguliuoti skydliaukės darbą,tačiau nesėkmingai…
Supratau. Na džiugu, jog galiausiai viskas susitvarkė 🤗
Sėkmės!
Ramaske parašė:
Sveiki. Gal kas turi parduoti Thybon bent plokštelę? 😊
Meshka parašė:
Parasykit kaip seksis pas kita gydytoja, ka sakys del siu vaistu. Sekmes! 🌷🎈
Taigi, nuėjau 2 nuomonei pas kitą endokrinologą ir labai džiaugiuosi, tikrai nusiraminau tam tikra prasme...
Reziume pagal mano tyrimus prieš gydymą skydliaukės visi rodikliai buvo normos ribose tad Thybon man buvo visiškai neindikuotinas skirti...
Metforminas veikia PKS, koreguoja svorį, su juo sakė viskas gerai, gerti ir toliau.
Svoris nukrito kaip pasekmė, jog per 6 mėn. Gydymo Thybon jau mano skydliaukė iš sveikos patapo šiek tiek dirbtinai hiperfunkcijoje, kas ilgalaikėj ateity gali būti žalinga, pagrinde vyresniame amžiuje ir turint širdies ligų.
Apie prof. K. pasakė tiek, jog daug jo pacientų patenka pas ją ar kitas kolegas, ypač kaip mano atveju kai sąlyginai sveiką pacientę susargdina (su Thybon sukelia tirotoksikozę), svoris nukrenta, psichologiškai pagerėja, bet kokia sąskaita...
Pasiūlė papildomai vartoti vaistą skirtą CD sergantiems, turintiems antsvorį, galvoju reikės pabandyti. Su juo krenta svoris.
Bet mano atveju skydliaukė sveika pagal rodiklius, o kol taip yra, jokių Thybon ar L-tiroksinų tikrai nereikia.
Pas prof.K. negrįšiu, nuo pat pradžių buvo abejonių, tad dabar jaučiuosi daug geriau gavusi žemiškos profesionalios gydytojos nuomonę.
Tai tik linkiu ir kitoms turėti 2 ar 3 kito gydytojo nuomonę, nes kaip visos žinome, gydymą jis iš esmės visoms taiko daugiau mažiau tą patį (o objektyviai gal jums to visai nereikia).
Sėkmės ir žiūrėkim savęs 🌷
Laumer parašė:
Taigi, nuėjau 2 nuomonei pas kitą endokrinologą ir labai džiaugiuosi, tikrai nusiraminau tam tikra prasme...
Aciu kad pasidalinot atsiliepimais!
Dziaugiuosi kad gydytoja nueme Thybon, o Metformin jeigu reikia, tai reikia 🙂
Sveikatos ir sekmes jums! ⚘⚘⚘
5 testuotojų vertinimai
7 testuotojų vertinimai
14 testuotojų vertinimai