mamytes, na labai neetiska yra aukleti tas mamas, kurios pasirinko vienoki ar kitoki metoda savo vaikui. Zinokit, yra pasaulyje milijonai tevu, kurie migdo ir pagal Ferberio metoda, kuris man asmeniskai atrodo labai ziaurus, bet toks jau ju pasirinkimas.
Noriu apginti savo sudeta informacija ir patirti - kazkodel noredama pagelbeti kitoms mamoms turiu dar jaustis kalta, kad KANKINU savo vaika
Juk remiuosi ne tik kazkokiais padrikais straipsniais ir supermamu sapalionem, bet asmenine patirtimi is perskaitytos informacijos, kuri remiasi moksliniais tyrimais ir pediatru nuomone - kaip galima isvis kazka kategoriskai teigti, jei net nieko neisbandete. Ieskoti atsakymu, bandyti kazka daryti ir padeti savo vaikui mano akimis yra daug maziau kenkejiska, nei sedeti ir laukti geresnio rytojaus. ir, vienai mamai kuri rase kad tureti dienotvarke yra tik mamos savanaudiskas tikslas, tai galiu drasiai pasakyti, kad rasote nieko neismanydama - jus pabandykite gyventi vaiko ritmu ir pati nustebsite, kaip tai yra sudetinga - juk i soliariuma ir pas draugeles nenuvaziuosi kada sauna i galva, o turesite derintis prie mazojo poreikiu. Galbut jus esate didele savanaude, kad verciate gyventi vaika pagal savo planus?
(cia tik retorinis klausimas, galite neatsakineti)
As jokiais budais nepersu savo nuomones ir neagituoju visu mamu taip elgtis, bet prasyciau maziau kritikuoti ir svaistytis skambiom frazem apie vaiku kankinima, nes tai labai skaudina - esu mama, kuri myli savo vaika labiau uz viska pasaulyje
As tiesiog kartais nesistebiu, kad musu visuomene i mus ziuri kaip i isprotejusias supermamas, kurios nieko nenori matyti, nieko girdeti, mato tik save ir savo nuomone apie vaiko auginima ir auklejima - visi kiti, su kitokia nuomone ir patirtimi tai yra kenkejai, parazitai ir vaiku kankintojai
Cia kazkada uzklydau i tema kaip nutraukti maitinima, tai likau apsalus - 80 puslapiu mamu teroras, apie tai, kokios jos savanudes ir neismaneles ir visokios kitokios, kad nori nutraukti maitinima. Pas mus cia irgi panasiai. Del ko net nebesinori nei diskutuoti, nei rasyti, nei dalintis patirtimi.
Grazios dienos, mielos mamytes ir linkiu visoms gero vaiku miego ir dziaugsminu akimirku, auginant savo mazylius.
P.s. vaiko miego konspekta dar kuri laika paliksiu ir tuomet isjungsiu, nes ginkdie, nenoriu kad kenktumet savo vaikui