2020.10.23 17:32 (prieš 3 mėn.)
Laurute90 parašė:
Noriu pasidalinti savo nerimu, gal kuri nors būsite girdėjus apie problemą ir patarsite ką nors. Jau kokį gerą 1.5 mėn. pastebėjom, kad vaikas gulėdamas ant nugaros…
Aš irgi buvau išsigandusi dėl kreivakaklystės. Pamačiau, kad sūnus gulėdamas tiesiai visada perkreipia galvą į vieną pusę. Pradėjau stebėti, peržiūrėjau anksčiau darytas foto ir bliamba, visur taip pat, o aš anksčiau nepastebėjau.....
Čia taip buvo, kai vaikui buvo du mėnesiai. Prisiskaičiau kaip čia viskas baisu ir kad gali operacija grėsti, nu vienžo. Iki vizito pas gydytoją irgi daug laiko buvo likę, tad sugalvojau savo metodą kaip "atstatyti" galvytę. Viską ką iki tol dariau: guldžiau ir kėliau nuo vystymo komodos, maitinau, migdžiau rankose ir pan., viską pradėjau daryti iš kitos pusės. Pvz.: aš maitinu mišinuku ir pastoviai vaiką guldydavau ant kairės savo rankos, dabar tai darau tik ant dešinės, nors man labai nepatogu. Vyrui taip pat prisakiau viską daryti iš kitos pusės nei iki tol darė. Ir va mums jau trys mėnesiai, vaikiukas gulėdamas ant nugaros laiko galvytę tiesiai, ant pilvo dar ne visada pavyksta žiūrėti į abi puses, bet progresas didžiulis be jokių mankštų ar žaisliukų dėliojimų.
Aišku, dabar reikia nepersistengti su kita puse.