Žiūriu daug nerimaujanciu ir laukiančių savo muzuciuku, kol jie atsidurs šalia. Papasakosiu ir aš savo gimdymo istorija, gal kam suteiks vilties.
Čia mano 3 vaikelis. Nėštumo metu buvo nustatytas šlaunikaulio augimo atsilikimas 4+ savaitės, o galvutė didesnė 2+ savaitės. Daktare sake nusiteikti kad vaikutis gali turėti genetinių ligų ar kitokių sutrikimų. Aišku buvo daug ašarų ir nerimo.
Suėjo terminas, bet gimdymas neprasidėjo. 41+2 paguldė į stacionara, galvojau atvaziuosim, tą pačią dieną skatins ir turėsiu jau vaikutį ant rankų. Bet pasakė kad po savaitgalio didelė apgultis gimdykloje todėl dar palauks. Pasirodė keistas paaiškinimas, na bet jei viskas gerai, tai kodėl gi ne. Patikrino kad kaklelio prasiverimas 2 cm, bet toks jis buvo ir prieš savaitę, vandenys ne žali. Daktare įkalbinėjo mane skatinti ne antradienį, o sako na palaukime, duokim papildomai dar viena diena vaikučius pačiam pasibelsti į ši pasaulį. Na, sutikau vieną dieną ilgiau pabūti nėščia. Bet deja, niekas neprasidėjo savaime.
Trečiadienio rytą ruošiausi skatinimui. Iš vakaro atvažiavo vyras su dviem vaikučiai palinkėti sėkmės ir stiprybės. Atsisveikinant tiek susigraudinau, ašarų jau sustabdyti nebegalejau. Praėjus valandai nuėjau į tualetą, pasisiojau, jau mausiuos kelnaitės, ir pasirodė šviežio kraujo čiurkšlė. Išsigandusi belenkaip. Nuėjau pas budinčia akušerė apie tai pasikalbėti, tai jos pasakymas mane paliko be žado: kol per kojas kraujas nevarva, tol nieko tokio. Buvau šokiruota tokio pasakymo, bet issiprasia kad bent tonus pasižiūrėtu. Taip su dideliu nerimu ir vaikų ilgesiu nuėjau miegoti. Naktį kas pusvalandį prasidėjo pamaudenimai, kaip sąrėmiai, bet galvojai kad paruošiamieji ir jie vėl eilinį kartą greitai baigsis. Ryte jie vis dar tęsėsi bet kaip ir visą naktį tik kas pusvalandį. Nuvykus į kimdymo skyrių akušerė patikrino kad veiklą prasidėjusi, kaklelis jau 4 cm prasiveres, nusprendė neskatino o dar palaukti. Po poros valandų sąrėmiai tik šiek tiek suintensyvėjo, tada nuleido vandenis apie 12 val. Ir prasidėjo normalus sąrėmiai vis daznyn ir skausmingyn. (Beje, dar per sąrėmiai išgeria kavos, man labai padėjo ir atrodo veikla suaktyvėjo ir kūnas bei sielą atsigavo) ir po 2val jau ant krūtinės gulėjo mano vaikutis. Užteko vos 2 stumimu kol pasaulį išvydo nauja gyvybė 54 cm 3220 g.
Ir vaikutis sveikas, smulkutis, galvutė visai ne didelė, o kojytės normalios. Todėl jei kam gąsdina su išmatavimais tai nenusiminkite, ekoskopas irgi klysta. O dėl skatinimo ir neskubekite, jei yra galimybė suteikti dar dieną ar dvi šansą vaikučiui pačiam pas jus ateiti. Jis jūs LABAI MYlI, pakentekit skausmą ir gausite neapsakomą palaima šalia!
Sėkmės dar laukianciom.