2014.01.30 12:15 (prieš 12 m.)
Lūšiukė parašė:
na bet db man paaiskinkit, buvo kalba, kad reikia skiepyti tais rekomenduojamais skiepais. kad jei gydytojas rekomenduoja jo reikia paklausyti
o db sakot, …
Ne iš tų, kur skiepijo Škotijoje, aš būčiau atsisakiusi vėjaraupių skiepo, kurį gavo dukrytė, rota viruso nevakcinuočiau, nes jų yra daug formų, jei susirgs ne viena tai kita forma galisusirgti, tai naudos nulis. Dukra rota virusu persirgo, tikrai baisi liga ir neskiepyčiau gripo skiepu, dėl tos pačios priežasties kaip ir dėl rota viruso. Visi skiepai visai nieko. Ten ir pneumo skiepas buvo ir meningito, bet aš dėl to nieko prieš, nuo hepatito ten negavo, bet sąžiningai skiepijau Lietuvoje. Rekomenduojamus skiepus visus turime.
Va dėl naujų skiepų gal kartais suabejočiau, nes jie labai greitai išrandami ir nėra patikrinti laiko. O tie senieji man yra " liuks ".
Va mažytė buvo skiepyta tik Lietuvoje, čia pneumo skiepo nėra tarp rekomenduojamų, bet va sulauks 2 metukų ir paskiepysiu. Sumokėsiu už tai 250 lt. jis galioja visam gyvenimui, saugo nuo 13 rūšių bakterijų. Man jis visai patinka, tai būtinai skiepysiu. Bet aišku niekam kitam jo nesiūlau, čia kiekvienas pats sprendžia.