2023.07.29 01:05 (prieš 2 m.)
Anisa parašė:
O kokią neteisingą info jums pateikė?😳
na, kai aš dariausi tyrimą, tai buvo nurodyta tik, kad tiria chromosomų (išvardinta kokių t.y. nr chromosomų) pakitimus. Su žvaigždute buvo nurodyta, kad netiria tik xxy mozaikiškumo. Kad netiria visų tų išvardintų chromosomų mozaikiškumo, translokacijų ir kitų pakitimų, jei tai nėra trisomijos, dokumente, kurį man pateikė susipažinti, parašyta nebuvo. Tik kai iš Santarų labės gavau ats kokį procentą gimusių su chromosomų pakitimais vaikų sudaro visi kiti tie tų nr chromosomų pakitimai, kurie nėra trisomijos ir kurių nipt netiria, pagalvojau, kad niekaip neįmanoma to skaičiaus sutalpinti po 0,01% nipto paklaida. Tada turėtų būti nurodyta, kad niptas tik trisomijas tiria, nes, jei nurodant,kad tiria bet kokius kažkokių chromosomų pakitimus, tai tikrai ne 0,01% bus klaidingų, o virš 10%. Tik po visų susirašinėjimų blankas pataisytas buvo nurodant daugiau atvejų, o ne tik xxy mozaikiškumą, kurio nipt netiria. Ir pasakysiu tą dalyką, kol pati su tuo nesusidūriau, tai ne tik nėštumą prižiūrėjusi aukštos kvalifikacijos ginė to nežinojo, bet ir laboratorijos atstovė, kuri mane priėmė, kai niptą darė, po to kažkokia atstovė, kuri su manim telefonu kalbėjo, taip pat ir genetikė iš Santarų, pavardės neminėsiu, bet gerai vertinama, tų dalykų nežinojo. Tiesiog tas niptas į LT atėjo kaip brangi paslauga ir šią paslaugą parduodantys atstovai ją visur reklamuoja, net per nėščiųjų kursus šį tyrimą pristato kaip labai gerą, nes neinvazinį ir labai tikslų, nors iš tiesų tas tyrimas nieks nežino kiek yra tikslus, nes jo tikslumo tyrimai tikrai nėra daryti renkant duomenis apie tyrimą pasidariusius.