ievi parašė:
Kažkur kažką skaičiau apie tuos Ig
Kad leliukam jų nebūna žiūrėkit, o su amžiumi atsiranda. Ir kad jų titrai nieko nepasako. Bet čia lyg per miglą, galvos ne…
Kūdikiams jie išties IgE labai keičiasi, nepatikimi, tuo motyvuodami ir atsisakė mums daryti kraujo tyrimus iki metų. Bet čia būtų lyginimas tarp metų ir devynių mėnesių skaičiaus ir 3,5 metų. Tai jau pusiau logiška, manyčiau. Bet kas iš to.
Dėl dydžio tai tam puslapy, kur kažkada kažkuri mama buvo įdėjusi apie molekulinio lygio alergijų tyrimą iš kraujo, buvo rašyta, kad būtent į tą molekulinį reik žiūrėt, kad būtų galima nustatyti alergijos stiprumą. Tarkim mūsų atveju, kai dabar pasireiškė anafilaksija lateksui: IgE lateksui 8.53, dulkėms 97.1 ir 55.3. Anksčiau, metų ir 9 mėnesių, dulkėms buvo 28.4 ir 23. Nors kviečiams, pavyzdžiui, sumažėjo skaičius nuo 1.81 iki 0.42. Bet jau ir tada 1.81 buvo tooooks mažas lyginant su kitais, o efektas ohoho.
Na, dėl provokacijų mes dar galvosim. Kol kas kviečių nevalgymas nekelia didesnės problemos. Bet kažkada galimai kels. Vaikas vis labiau supranta, kad jam kažko negalima. Jį tas liūdina. Gerai, kad bent jau per mano brolio vestuves torto valgymo metu sūnus jau miegojo
o kiek švenčių darželyje, kai jis išskiriamas iš kitų ir gauna valgyti kažką kito. Taip, parūpinam, kad būtų skanu ir mėgiama, bet vis tiek. Arba šeimos/giminės/draugų susibūrimo metu ateina ir klausia: "o man šito galima?" Problema aštrės, nes sesytei tai viskas galima...
Anafilaksijos ir aš bijau. Kaskart sulaukus skambučio iš darželio sudreba širdis. Nors ten jį tikrai sužiūri. Kas bus mokykloj (nuo sausio jau eis)?.. Vis dažniau vaikas bus be vieno iš mūsų. Viliuosi tik, kad ir svetimi reaguos staigiai.
Mūsų istorija su erkutėm - išties nusisekus. Deja, tai tik vienas iš visų vaiko turimų alergijos aspektų. Beje, jei būčiau žinojus, ką žinau dabar, tai jau senių seniausiai būčiau vaikui ir be kraujo tyrimų pripaišius tą alergiją. Būtume pusantrų metų trumpiau vargę. Tokia pasikliovimo gydytojais kaina - sakė, kad tokiems mažiems jautrumas dulkėms nepasireiškia...