2012.08.09 17:45 (prieš 13 m.)
rakyte parašė:
Sveikutes, na mano situacija tokia yra vaikuj yra 1.4men, vyras jau yra buves olandijoje as nevaziavau nes buvau nescia ir jau greit nebeuzkalnu buvo ir pats gimdymas. Dabar jau noretumeme isvaziuoti visi, vyrui darbas bus as dabar nedirbsiu nes dar vaika pasiauginsiu, tai va ir noreciau paklausti apie tuos darzelius nuo kada galima vesti kelinta val reikia pasiimti, jei susirasciau darzeli kur vaika vesti ir as darbelio ieskociausi , tiek zinau kad vaikui draudimas butu nuo vyro? o man reiktu pirktis? dar kiek esu girdejusi galiu susitvarkyti pinigelius uz vaikiuka gauti tai gal zinote kokiu dokumentu reiktu kad galeciau taip pasidaryti ir kiek gaunama gal kas yra susiduria su tokia situacija kaip mano dabar? Buciau dekinga kad galetu kas patarti
I darzeli olandijoje vaikai vedami nuo 10 savaiciu. As savaja jau nuo 12 vedu.Valstybe Jums mokes pinigelius uz darzeli tik tuo atveju jei abu tevai dirbs. Grazinama suma priklauso nuo pajamu. Tarkim jei jusu bendros bruto pajamos apie 50 tuks., per metus, jums valstybe dengs 69%, aisku kuo maziau uzdirbsit tuo daugiau gausit. Darzeliai dazniausiai atsidarp 7.30 ir uzsidaro 6.30. Pilna menesi sudaro 230 darzelio valandu, o valandinis svyruoja kaip kur, dazniauiai 6-8 eurai. Vaiko pinigelius galima drasiai susitvarkyti ir paciai jei esi registruota, jei ne tuomet turi padeti. Tarkim kas 3 menesiai apie 200 euru vaikui duoda ir dar kas menesi iki 80 euru, taciau cia irgi jei pajamos dideles, tai nieko negausi. O turedama galvoje dideles, jei abu tevai pilnai dirba ir uzdirba daugiau nei minimuma, tuomet nesitikek gauti pinigu.
Darzelio reikia pradeti ieskoti is anksto. Man pasiseke nes paskambinau ir ta pacia diena radau laisva vieta, o kai kur sake laukti metus.