JuodukėM parašė:
ar blogai baltymas +2
Jau iš lapelio matosi, kad viršyja norma 1. Būtinai pasikonsultuokite su gydytoja.
Jei preeklampsijos nepavyksta suvaldyti, ji gali pasibaigti eklampsija (traukuliais). Preeklampsija yra labai pavojinga būklė. Skaityti
visą straipsnįJuodukėM parašė:
ar blogai baltymas +2
Jau iš lapelio matosi, kad viršyja norma 1. Būtinai pasikonsultuokite su gydytoja.
Reda93 parašė:
Sveikos mergaites. Po slapimo tyrimo rastas nedidelis pedsakas baltymo: 0.3. Ar verta sunerimti? Akusere minejo kad dar nera blogai nu bet zinot maziau ar daugiau b…
prieš 5-erius metus ir man tiek rado, ginė ramino, kad viskas ok, bet po poros savaičių jau bubo 3 ir toliau tik didėjo, ištvėriau tik iki 27 savaitės, baltymas jau buvo pakilęs iki 12
Reda93 parašė:
Sveikos mergaites. Po slapimo tyrimo rastas nedidelis pedsakas baltymo: 0.3. Ar verta sunerimti? Akusere minejo kad dar nera blogai nu bet zinot maziau ar daugiau b…
Pas mane buvo rasta daugiau ir kiek kartojame yra. Bet daugiau nieko blogo nerado, todel vaikuti visdar nesioju.
Reda93 parašė:
Tai gal reiketu del saves papildomai dar pasidaryti tyrimuka ar laukti sekanciu vizitu ir tyrimu? 😊
Manau verta slapimo tyrima darytis kas 2-3 sav, taip pat karts nuo karto matuotis spaudima, stebeti save jeigu kartais trumpu metu padidetu rimciau svoris, prasidetu tinimai, galvos skausmas.
Sveikos, mielos! As jau 10 dienų ligoninėje dėl preeklampsijos. Spaudimas buvo 188/98, 170/110, bet dabar su vaistais jis susireguliavo (nors dar is ligonines neisleidzia). Norejau pasiteirauti, pries paguldyma eme slapimo tyrima vienkartini ir ta 24h, rado baltyma. O daugiau visas 10d.neikart nebedare slapimo tyrimu ir sake, kad ir nedarys, nes svarbu, jog yra to baltymo, o kiek, tai ale nieko nekeicia.. Kasdien daro kraujo tyrima (lyg tai del trombocitu sumazejimo, ar del kepenu/inkstu veiklos, kas parodo preeklampsijos progresa), matuoja spaudima, klauso vaikucio. Bet tik tiek. Cia kiek forume skaiciau, tai Lietuvoje labai atsizvelgia i ta slapimo tyrima dazna? As gyvenu Sveicarijoje, gal cia kazkaip kitaip tiria, per krauja.. Bet tiesiog, jau 5 dienos kaip su vaistais sureguliavo spaudima puikiai, tai nesuprantu, kodel cia dar turiu guleti iki pat gimdymo, kuris neaisku kada bus, jeigu jauciuosi puikiai..
Rouzė parašė:
Sveikos, mielos! As jau 10 dienų ligoninėje dėl preeklampsijos. Spaudimas buvo 188/98, 170/110, bet dabar su vaistais jis susireguliavo (nors dar is ligonines neisl…
Nes situacija gali pablogėti taip staigiai, kad jei būsit ne ligoninėj, gydytojai gali nespėti išgelbėti jūsų kūdikio ar jūsų gyvybės
Veronika99 parašė:
Jums jau 40imt savaičių tai jau visai nėra ko bijoti. Aš pagimdžiau 32sav ir viskas labai liuks !!!
O kaip leliukas 32 sav laikesi? Man neramu taip del tu ankstuku.. Kaip zinoti ta riba, kada dar galima nesioti ir laukti naturalios veiklos pradzios, ir kada jau nebe.. Nes dabar man gydytojai sako, na, sekim situacija su kiekviena diena, bandykim islaikyti mazyli dar pilvelyje, bet jau jeigu sekmes atveju islauktume 37sav, tai tada termino tikrai nebebus ko laukti, tai skatinsime.. Bet o jeigu ta situacija bus tokia pat stabili kaip dabar (na, su vaistais, bet stabili) tai kam skubinti atejima..?
Labai idomu, kaip laikosi/vystosi ankstukai, gime del preeklampsijos ? Kadangi jie gime anksciau ne del kokiu kitu priezasciu, gal tai nelemia jokiu vystymosi sutrikimu? Ir tiesiog laiko klausimas kada pasivys? Ar nesvarbu del ko gimsta per anksti, ir jau vien ankstyvas gimimas gali itakoti kokius protinius /fizinius negalavimus? Jei per apziuras viskas budavo vaisiui gerai pilvely, sulaukus 32 savaites subrandinus plauciukus, 34sav.gal jau ir viskas gerai butu gimus?
17 testuotojų vertinimai
15 testuotojų vertinimai
7 testuotojų vertinimai