@Merida@ parašė:
... ar tikrai daugiavalentes vakcinos netestuotos, ar tai realu? Nes nesiskiepijanciu grupese nesiojama info, kad testuojamos tik vienvalentes, o jau daugiavalentes…
Gal tose kitose grupėse buvo diskutuojama, kad niekas niekada netyrė skirtingų vakcinų bendro poveikio žmogaus organizmui. Šiais laikais vaikai gauna tikrai nemažai skiepų, gerokai daugiau nei prieš 20 metų, neramu, kad niekas netiria kaip toks kiekis vakcinų veikia jų organizmą.
Šiais laikais visos vakcinos (ir vienvalentės ir daugiavalentės) prieš patekdamos į rinką turi praeiti klinikinius tyrimus.
Tiesa, vakcinų klinikiniai tyrimai yra kitokie, nei industrijoje taikomas vaistų klinikinių tyrimų "auksinis standartas". Vaistų klinikiniai tyrimai atliekami taikant vadinamą dvigubą aklą tyrimą, kur dalis tyrimo dalyvių gauna tikrąjį preparatą, dalis placebą (jokio poveikio neturintį preparatą, pvz.: druskos tirpalą, cukraus tabletę ir pan.), dalyvių anketos, preparatų dozės koduotos, net vaistus leidžiantis/poveikį registruojantis tyrėjas nežino, ką gauna konkretus asmuo; tyrimo gale dumenys iškoduojami ir poveikis tikrą preparatą gavusių žmonių grupei palyginamas su placebo grupe.
Nei vienai vakcinai nebuvo atliktas toks dvigubas aklas tyrimas naudojant tikrą placebą. Vakcinos poveikis paprastai lyginamas su kita panašia vakcina arba su tiriamoje vakcinoje naudotų konservantų tirpalu - niekada su tikru placebu. Dažnai tyrimai kritikuojami dėl trumpo pašalinių reakcijų registravimo lakotarpio, jis dažnai tebūna dvi savaitės, todėl dalis reakcijų tiesiog neregistruojama.

vyrą mano įtikino, kad aš kažką blogai supratau, kad jis man spaudimą darytų ir ateiciau pasiskiepyti. Davė info pasiskaityti apie tą vakcina kokia ji saugi
nicnieko nebuvo kas rašoma buvo website. Tai kitam vizitui atspauzdinus buvau jai info. Tik nepasisekė, kad kita Mw buvo ir taip jos ir nesutikau. Kita Mw su manimi sutiko, sako istikruju aš ir pati nesiskiepyciau.