sveikos mamytės
aš ne patarimo, o šiaip. noriu padėkoti, kad esat. dauguma forumo pasisakymų, atsakymų, kuriuos paskaitau labai artimi ir šilti ir paskaičius visada pritariu mintyse, tik ne visada galiu pagirti ir pasidžiaugti už gražius atsakymus
ir labai teisingus, ir protingus.
gaila, kad jūsų forumo neskaičiau būdama nėščia - iš tiesų kažkaip negalvojau ar žindysiu, ką reikš būti mama. kai pagimdžiau, savo vaikelį pasiguldžiau miegoti šalia, ir tiek ligoninėj, ir tiek lankant namuose,gydytojos kalbėdavo, kad neguldyčiau, nes "vaikai labai gudrūs, jaučia pieno kvapą". be to mano mama, vyras, na visi kalbėjo kad vaikeliui geriau savo lovelėj.. ir pamenu kaip savaitę miegodavom taip, atskirai, tai atsigaut po tokio išsiskyrimo negalėjau ilgai. vis pabusdavau ieškodama vaiko ir siaubingai išsigandusi kad jos nėra šalia manęs! po savaitės berods neištvėriau ir iki šiol miegam kartu. man gera su ja miegoti. kaip ir jai su manim. juk ką tik atsidūręs pasaulyje žmogiukas tikriausiai labai išgyvena.. ir būti vienam juk siaubinga! vyrui, kuris truputį priešinosi pasakiau, juk ir mes va, mylim vienas kitą ir miegam kartu. tai už ką taip baust vienatve tokį mažą žmogutį?.
o dėl motinystės jausmo, pripratinimo prie rankų, galiu pasakyt, kad žinau daug mamų kurios "nepratina prie rankų". sako - "leisk išsirėkt, čia kaprizai jai. tokie maži būna itin gudrūs, tai aš leidžiu parėkt, ir kai išsiverkia, geriau miega." - man šlykštu klausyt būna. šlykštu kaip mama gali taip nemylėt savo vaiko. nejaust to poreikio apkabinti, nuraminti. paguosti mažutį... mat leidžia išsirėkti... tai yra baisu, bet, kaip sakoma - kiekviena augina vaikus kaip išmano.
bet aš už mamas, kurios maitina krūtimi, kurios miega kartu su vaikeliais, kurios nešioja ir supa, ir glaudžia vaikučius prie savęs. tik už tokias
- Pradžia
- Tinklalaidė
- Planavimas
- Nėštumas
- Vaikas
- Šeima
- Namai
- Skaičiuoklės
- Forumas
- Skelbimai
- Atsiliepimai
- Straipsniai apie vaikus