2024.02.17 04:13 (prieš 2 m.)
EivAa parašė:
Gal galit pasidalinti šviežiom patirtim del planinio cp? Kaip vyksta priemimas? Ar guldymo dieną leidžia valgyti? Ar po cp gali vyras likti kol pati galesiu pasirup…
Sveiki
gimdžiau rugpjūčio paskutinem dienom pagal planini CP. Važiavau diena pries, atvykau anksti ryte, paguldė į gimdykla, ten praleidau visa laiką iki CP. CP buvo sekančią dieną, tai ta pirmąją d davė perpiet jau valgyt ir vakarienė davė, o vėliau pasakė kada nebevalgyt ir nebegert. Po CP išvežė į palatą, dėl didelio užimtumo buvom palatoje 3moterys,ir su visomis vyrai ta diena buvo kiek norėjo ir reikėjo. Maniškis buvo su manim tol, kol atsikėliau. Operavo mane ryte pačią pirmą, berods 7 30 laiku, o atsikėliau apie 15+/-. Palatos kambarioke viena irgi buvo po CP, ją operavo po manęs, jos vyras taip pat buvo visa laiką, kol ji atsikėlė. Sesutės tokiais atvejais manau nevaro vyrų, nes suprantama, jog reiks pagalbos. Pampersiuka vaikui pakeist, paduot į lovą mamai žindyti ir t.t. Kadangi man antras vaikas, tai man vyro tiek ir tereikėjo, kol atsikėliau. Toliau susitvarkiau pati.
Pirmąją vaikuti pagimdžiau irgi su CP, bet ten po dviejų dienų skatinimo neprasidėjus veiklai vėlai vakare mane išvežė į operacinę. Tai vyrui leido pabūt kol vaikas gimė, ji sutvarkė, mane sutvarkė, kai prabudau po narkozės, nes tąkart buvo uzmigde mane, įleido vyrą į palatą ir vaikutį priveze sesute, tai pabučiavau vaiką, su vyru keliais žodžiais persimetėm ir mane išvežė į palatą, vaiką paėmei priežiūrai nakčiai, vyrą išvarė lauk, o man liepė miegot. Bet čia jau buvo apie 23-24h viskas. Tai aš iš miegojau naktį, ryte anksti atėjo sesute, padėjo atsikelti, o kai prasivaiksciojau, 8ryto stovėjau pas sesutės poste ir klausiau kur mano vaikas 😊iskart mane palydėjo, pasiėmiau vaikutį ir jau buvom kartu visalaik.