ughnie parašė:
dygsta kruminiai va tik vakar pradejom valgyti vel normaliai kai prdaejom tepti dantenas
Krūminiai ir iltiniai dažniausiai skausmingai dygsta vaikučiams, tai natūralu, kad nenori valgyt. Viskas bus gerai, išdygs ir grįš į ritmą ☺️
ughnie parašė:
dygsta kruminiai va tik vakar pradejom valgyti vel normaliai kai prdaejom tepti dantenas
Krūminiai ir iltiniai dažniausiai skausmingai dygsta vaikučiams, tai natūralu, kad nenori valgyt. Viskas bus gerai, išdygs ir grįš į ritmą ☺️
Angello parašė:
Sveikoa mano dukrai 2 metukai ir pati tyngi valgyti nors gali. Aisku jeigu reiktu as visada salia padeciau. Darzelyje turi pati valgyti nes nelabai padeda. Bet namu…
Mano tokia buvo🙈 bet nevalge net darželyje🤯 reiks apsišarvuoti didžiule kantrybe ir po truputį pratinti pačiai valgyt: žaisdavom sriuba valgydavom dviese iš vienos lėkštės šaukštas aš, šaukštas ji, antrą patiekalą tai pradėdavau maiyint tada "kažką" reiks skubiai padaryt "ar gali pavalgyt kad neatšaltų aš grįšiu ir tęsim". Neįsivaizduokit kad per dieną viskas pasikeis,ne man truko metus iki 3.5 m 🫣 plius dar klaidą padariau, kad viską tryniau va čia buvo didžiausia bėda ir tą įveikėm ties 5 m . Pasiseks ir Jums tik reik laiko ir užsispyrimo👍
Mettija parašė:
Mano tokia buvo🙈 bet nevalge net darželyje🤯 reiks apsišarvuoti didžiule kantrybe ir po truputį pratinti pačiai valgyt: žaisdavom sriuba valgydavom dviese iš vienos …
O aš kai spaudoj kažkur mačiau straipsnį, kad vaikai ateina į darželį nemokėdami kieto maisto valgyt, nes namie jiems viskas trinama, pagalvojau, kad briedus rašo, taip nebūna 🫣 Pasirodo, būna visaip. Aš nepiktai, tik nustebau. Manoji 1m.7 mėn., bet netrinu maisto jau turbūt nuo 1-ų metų. Bet manoji trintą mėgo tik pačioj pradžioj, kai pradėjau primaitinimą, paskui vis duodavai ką pagraužt kieto (agurkas, obuolys, bananas, duona ir pan.) ir jau ji suprato greit, kad čia visai kitas skonis nei trinto ir specialiai jai trinto maisto tiesiog neimdavo burnon. Tai greit nustojau atskirai daryt. Dar paskaičiau senesniu komentarus apie tuos guminukus 🫣 Aš vyresniems vaikams jų duot nenoriu, o kažkas mažyliams tokiems siūlo... Ten absoliučiai jokio gėrio (+bijočiau, kad pasprings) - geriau uogų sauja.
Angello parašė:
Sveikoa mano dukrai 2 metukai ir pati tyngi valgyti nors gali. Aisku jeigu reiktu as visada salia padeciau. Darzelyje turi pati valgyti nes nelabai padeda. Bet namu…
O kas būtų, jeigu jūs nemaitintumėt jos? Arba tik kokius tris šaukštus, tarkim ir viskas? Būtų alkana? Aš žinau, kad dažnu atveju lengviau paimt ir pamaitint negu bandyt visų namiškių nervus. Bet jei daržely pavalgo, tai man čia atrodo kelių dienų, gal max savaitės reikalas sutvarkyti ir namie. Ji tiesiog puikiai moka mama manipuliuoti.
ieva6891 parašė:
O aš kai spaudoj kažkur mačiau straipsnį, kad vaikai ateina į darželį nemokėdami kieto maisto valgyt, nes namie jiems viskas trinama, pagalvojau, kad briedus rašo, …
Buvo greičiau pamaitint su trintu maistu ar faršo patiekalais... būna būna pas mus puse grupes tokiu valgiuku buvo🙈 koleges 10 metė dukra tik trintą maistą valgė🤯 va čia sakau jau problema, bet nieko padaryt negalėjo. Įdomu kaip dabar, nes išsiskyrė mūsų keliai, tai aš po jos pasakojimo ir ėmiau žaidimus žaist, kad tik pati valgytų ir maistas gabaliukinis būtų. Dar galvoju nedariau gabaliukais nes labai bijojau springimo🤔 ir dbr va už kelių mėn bus primaitinimo pradžia ir bijau taip pat kad springs🫣 bet pasimokiau su vyresne po metu šakute trinsiu😁 ps mano vaisius agurkus griauždavo puikiai bet kai patiekalas tik trintas turėjo būt🙈
Aš tai nuo pat pradžių daviau šaukštą (ar šakutę) į ranką ir ji bandė pati valgyt (aš su visai trim vaikais taip), kol maitindavau. Pamažu įvaldė ir dabar jau šauniai pati pavalgo, maitinu nebent kur svečiuose ar kavinėj, nes labai išsiterlina pati. Bet jau namie tai nebereikia valgyt paskutinei, nes pirma vaiką maitinu - valgom visi vienu metu. Pavalgo ponia ir stodamasi kėdėj sako ,,jau tioti" - taip juokinga 🤭