2018.07.18 08:00 (prieš 7 m.)
bitutute parašė:
O kaip dabar bera, ar neskiepytus vaikus priima į darželį ar ne?
Priima neskiepytus.
Beje, Lietuvoje nera privalomu skiepu, tik rekomenduojami, kuriuos kompensuoja valstybe. Mano dicke nepaskiepyta mmr skiepu , nes skiepas gyva vakcina, o as nesirgus raudonuke. Tai reikejo med kortelej pasirasyt, kad atidedu skiepa. Taip pat galit pasirasyt, kad visai nenorit skiepyt
Greta_ta parašė:
Būtent mane baugina skiepų kiekis. Arklinė dozė tokiam mažam žmogučiui.
Dar sužinojau, kad vienas vaikutis po skiepo apkurto.
Na taip. Bet kai vaikas susirgs ir paskirs jam vaistus ar skaitysit lapeli? Nes jei skaitysit, tai ar gydysit vaika? Mano dicke bunant 10men pagulde pielonefritas (inkstu uzdegimas). 4 dienas leido gentamicina nuo kurio gali vaikas apkursti nes pazeidzia 8 nervu pora. 10 dienu varem trimetoprima. Po sio gydymo dar tvarkemes zarnas nes 2 savaites vaikas triede, ir vaistai, kurie skiriami nuo 2 metu minimum nepadejo (per dvi savaites sustabdem viduriavima su enterol ir hydrasec). Paskaicius lapelius - plaukai siausiasi. Tai ne vakcinos vienkartine doze.
Is kitos puses, per metus vidutiniskai suserga pvz meningokoku apie 80 zmoniu, apie 10 mirsta. Statistika nera tokia ziauri. Tikimybe susirgti - nedidele. Ar tikrai verta leisti vakcina? Nezinau.
Yra ligu nuo kuriu nesaugo jokios vakcinos, pvz herpes virusas naujagimiui taip pat gali buti mirtinas.