Sveikos. Nedrąsiai jungiuosi ir aš.
Turiu klausimą toms, kurios lankosi valstybinėse gydymo įstaigose. Kaip jums sekasi užsiregistruoti pas gydytojus - šeimos, ginekologus. Kadangi man pati nėštumo pradžia buvo nelengva, o nėštumas pirmas, reikėjo ne vienos konsultacijos. Pas gydytoją buvau registruota kitame mieste (gyvenu Vilniuje), tai taupydama laiką ir nervus iki šiol pas ginekologę lankiausi privačiai. Kadangi visi reikalai su nėštumu stabilizavosi, viskas vystosi gerai, gydytoja davė žalią šviesą registruotis į neščiųjų apskaitą, pasidaryti visus privalomus tyrimus. Ir davė patarimą, kad taupydama pinigėlius, juos galiu atlikti nemokamai valstybinėje gydymo įstaigoje, ten pat atlikti ir privalomas echoskopijas, o pas ją atbėgti bet kada, kai kils klausimų ar bus neramu.
Tai prieš porą savaičių persiregistravau į Karoliniškių polikliniką ir nors žinojau, kad eilės didelės, bet vistiek šiek tiek nustebau.
Pas šeimos gydytoją artimiausią laiką siūlė tik rugpjūtį, bet paaiškinus situaciją, kažkaip pavyko gauti laiką kelių dienų bėgyje. Gavau siuntimą visiems reikalingiems tyrimams, bet pasak gydytojos, visus kitus klausimus (tyrimų aptarimas, apskaita ir nėščiosios kortelė) turiu derinti su poliklinikos ginekologe. Taaačiau pas ginekologą artimiausias galimas laikas tik rugsėjo pradžioje (tada man bus jau 19 sav.). .
Tai suprantu, kad kaip ir neturiu kito pasirinkimo kaip toliau lankytis pas savo privačią gydytoją visai nėštumo priežiūrai.
Tesiog įdomu, kiek laiko jūs laukiate vizitų valstybinėse poliklinikose (ypatingai Vilniuje)? O gal kažkas lankotės Karoliniškių poliklinikoje?
Ar visada ten eilės 2 mėn.?
- Pradžia
- Tinklalaidė
- Planavimas
- Nėštumas
- Vaikas
- Šeima
- Namai
- Skaičiuoklės
- Forumas
- Skelbimai
- Atsiliepimai