Viletux parašė:
Tai bandykit rasyt daugumai mamu suprantamais zodziais... Gal ne visoms aisku, kas yra koreliacija. Gal ne visos studijavo statistika, aukstaja matematika, nesusipa…
Kai pabandau rašyti suprantamiau - supranta vistiek kaip nori (va visdar diskutuoja kad nuo mp vaikai neprotingesni, nors aš prieš kažkiek laiko toj buvusioj diskusijoj iškart pabrėžiau - kad ne nuo pieno, o nuo šeimos aplinkos jų daugiau yta protingesnių ir sėkmingesnių gyvenime, statistiškai).
Aš asmeniškai esu profesionali (duomenų) analitikė. Bet ne sociologė. Sociologija ir antropologija man yra įdomūs. Statistinius tyrimus ne pati darau šiose srityse, o užtinku jų rezultatus aprašytus, kai kapstau sau įdomią info. Deja nuorodų ir šaltinių nekaupiu, nes nerašau tomis temomis straipsnių ar pan. Dažnai jos suranda mane atsitiktinai - Twitteryje kasnors iš sekamų autoritetų įmeta pvz. Taigi, nebekasiu dabar jau vėl, ką buvau radusi. Judu visą laiką pirmyn. Šiuo metu visai kitos temos man įdomios (moterų etalonai ir sektinos mados pagal laikmečius, atstatymo laikotarpiai po katastrofų ir t.t. dar kelios temos). Aš esu ne visai normali - per savo gyvenimą noriu suprasti gana daug apie pasaulį ir žmones. Be jokio gilesnio tikslo - tiesiog esu žingeidi. O dar ir protas, įvestas į analitinį režimą, galbūt nori daugiau medžiagos apdorot
- tik spėjjmas, nes šiaip kiek save pamenu tai visada tokia buvau.

o kai įsigijom gertuves viskas susitvarkė. Naktį net nesikelia gerti, o su buteliuku keldavosi ir verkdavo vyresnis, randa kitokius užsiėmimus ne vien tik vaikščiot ir gerti ištisai. Pas mus su šiaudeliais gertuvės. Turiu nusipirkusi tokį ploną šepetuką ir išplaunu kuo švariausiai.