Spaliukas parašė:
O sakykit, vat jei tas cukrus rytais ki kada buna 5,6 ar 5,7 nors dazniausiai maziau, ir israso ta insulina, galima kazkaip savo nuoziura ji leistis? Ar jis jau kas…
Man irgi kartais buna 5.6-5.7,bet i sav koki karta ar du. Tai as traktuoju taip, jei 3krt neuzkyla taip, tai nepergyvenu (taip kaip endo sako jei 5.3 bus 3krt/sav tada insulinas). Net man pvz aukstesnis buna jeigu as anksti atsikeliu, pvz 7val,jei velai-9val tada norma. Nzn kiek cia maistas itakoja vs st reikala,bet vis dar baigineju sirgti covid. 2dienas beveik nieko nevalgiau, apart koki banana, ar obuoli ir daug vandens, nes apetito 0 buvo ir ryte cukrus budavo norma. Kai tik pradejau vel po truputi valgyti, vel aukstesnis. Tai man nesigauna tinkama ta teorija, kad negali praeiti daugiau kaip 10val nevalgius, tada viskas bus ok. Na cia tas GD biski mistika ir perspausta,manau. 26sav buvau pas 3l gine ir endo klinikose. Leliuka apziurejo ir mane jau „paleido“, sako jei jusu gine nepastebes makrosomijos pozymiu, tai 34sav uzteks apziuros tik pas ja. Aisku, vistiek seku, ziuriu, nes jau iaugo i krauka tas tikrinimasis😅, tiesiog nepanikuoju kur nereikia😊
Man klausimas kyla tik vienas.. Tos kurios reguliuojames maistu. Buna paselioja hormonai, pasomineja tas cukrus kokias kelias dienas ar sav, bet susitvarkom, pats organizmas persitvarko ir toliau vaziuojame save paspausdamos. O kiek raso merginu, kad leidziasi insulina, laikosi dietos ir vistiek kyla tas cukrus, neina sureguliuoti, didimama doze, vistiek nesusireguliuoja, tada stavionare priziuri.. Reiskiasi organizmas prie staigios „pagalbos“ neprates, pradeda priesintis, kol galiausiai gauna tokia insulino doze, kad jam belieka „nurimti“ ir susitaikyti su esama pagalba is sono...
Nzn,galima interpretuoti cia begalo, bet as pasitikiu savo organizmu, juolab, kad skaiciai nera kritiniai, kaip kitoms buna ir 6-7 ir 8. Ir dar, tie gliukomaciai (turiu 2,turejau 3) viso skirtingai rodo, tikrai nera tilslus instrumentas, cia kaip „rusiška rulete“ - pasiseks siandien arba nepasiseks isgyventi🤷♀️. Labai daug nekonkretumo, todel priemiau sprendima nusiraminti, nepanikuoti, pasitiketi savo kunu ir buti pozityvi. O is pradziu irgi lb nervinausi, kol nepakalbejau su savo daktare ir nepadiskutavome sia tema.