Le Ami parašė:
O tai jums visoms kurios jau reguliuoja mitybą/leidžiasi insuliną tas GD nustatytas nuo 12sav? Ojei. 😒
Man buvo nustatytas tik 32 savaitę po kraujo tyrimo, tai net išgėrus gliukozę ir neradus dar ne pabaiga
Dažniausiai gestaciniu diabetu moterys suserga 24–28 nėštumo savaitę, tačiau naujų diabeto atvejų gali būti fiksuojama ir bet kuriuo kitu metu. Skaityti
visą straipsnįLe Ami parašė:
O tai jums visoms kurios jau reguliuoja mitybą/leidžiasi insuliną tas GD nustatytas nuo 12sav? Ojei. 😒
Man buvo nustatytas tik 32 savaitę po kraujo tyrimo, tai net išgėrus gliukozę ir neradus dar ne pabaiga
uoga2304 parašė:
Merginos, o kada ir ką jūs valgote vakarienei?
Mano vakarienė dažniausiai gaunasi 19-20h, bandau mėsa/žuvis+kruopos+salotos, bet …
Man rytinis visada blogas jei prastai miegu. O kai gerai miegu-galiu bandeliu su kola prigert ir rytinis bus ok.
GretaGreta1 parašė:
Sveikos merginos😊 galbut cia yra tokiu kurios galetu pasidalinti kaip sekesi pakartotinas gliukozes tyrimas del GD po gimdymo. Ar jis jau buvo dinges ar viski issiv…
Buvo žemia nei norma po 2 valandų. Tai laikoma irgi prediabetine būkle :/
Į 1 tipą neišsivysto, bet gali likti 2.
Amarila parašė:
Buvo žemia nei norma po 2 valandų. Tai laikoma irgi prediabetine būkle :/
Į 1 tipą neišsivysto, bet gali likti 2.
O kiek laiko praėjus po vaiko gimimo reikia tyrimą kartoti?
GretaGreta1 parašė:
Sveikos merginos😊 galbut cia yra tokiu kurios galetu pasidalinti kaip sekesi pakartotinas gliukozes tyrimas del GD po gimdymo. Ar jis jau buvo dinges ar viski issiv…
fluffy9 parašė:
O kiek laiko praėjus po vaiko gimimo reikia tyrimą kartoti?
Per 3 mėnesius. Tarp 2-3 rekomenduoja.
kristute1 parašė:
Va, mano. Viskas gerai, sveikas žmogus
Na va, pas mane rytinis nevalgius geras, o po 2 val per žemas pagal normas. Šiaip jūsų irgi jau žemesnis skaičius nei norma po 2 val. Man tokiu atveju sakė po metų kartoti reiks. Bet pati dariausi glikozilintą hemaglobiną, kuris rodo pokytį pee 2-3 mėnesius, tai viskas normoje. Tai tiesiog signalas, kad reiktų vis tik galvoti, ką valgom, sportuoti ir pan.

Su pirmu nėštumu nustatė diabetą 26sav. Tada su maistu susitvarkiau, gimė sveikas vaikas, 37sav. 3kg. Po gimdymo dariausi gtm, viskas grįžo į normas. Dabar antras nėštumas po 1.5metų. Gtm 24sav. Buvo geras, bet va ties 31 sav. Gliukomatis namie parodė, kad vėl blogi skaičiai po maisto. Dabar vėl su maistu koreguoju. Taip kad rekomenduoju pasižiūrėti gliukozės kiekį ir vėlesnėm nėštumo savaitėm, nors ir geri gtm rodmenys.
Ką šįkart sužinojau, tai, kad svarbu ne tik angliavandeniai, bet ir derinimas baltymų, angliavandenių, riebalų. Man tai labai palengvino gyvenimą. Ig daugiau info apie tai glucosegodess ir gestational.diabetes.nutrition . Būtų labai privertusi ši info ir pirmo nėštumo metu deja, nebuvau atradus. Gal kam bus naudinga
10 testuotojų vertinimai
10 testuotojų vertinimai
12 testuotojų vertinimai