Ana234 parašė:
Sveiki jeigiu pasiimsiu 18mėn. VPA.
Vėliau norėsiu išeiti iš darbo ir stoti i darbo birža kaip skaičiuos pajamas?
Papildysiu, kad todėl išmoka nebus didelė.
Ana234 parašė:
Sveiki jeigiu pasiimsiu 18mėn. VPA.
Vėliau norėsiu išeiti iš darbo ir stoti i darbo birža kaip skaičiuos pajamas?
Papildysiu, kad todėl išmoka nebus didelė.
Išmoką gausit, tikslų dydį paskaičiuos įstojus į UŽT. Kai pajamos 0 tada rašo MMA. Būnant MMA eina stažas, tai sakyčiau neskubėti į darbo biržą, nebent prioritetas pinigai, o ne stažas. Plius vaikas mažas, dažnai sirgs, o tai apsunkina įsidarbinimą, nebent jūsų specelybė reta ir labai paklausi rinkoje.
Ingridukas parašė:
Sveiki. Turiu klausima. Esu VPA jau 2m.2mėn. Bet galvoju iseiti is darbo ir stoti y darbo birza. Ar gauciau kaskokia ismoka? Kaip skaciuoti kiek gauciau?
Yra skaičiuotė Sodros puslapy. Taip ir skaičiuojat, sudedat 30 mėn. pajamas neatskaičius mokesčių. Kai buvot VPA, jei 0 ar mažiau už minimumą, imat tuo metu buvusį minimumą.
Mano nga baigias 10.20. Ir nuo 10.21 vyras eis tuos du neperleidžiamus vpa mėnesius. O aš galvoju stot į užt tiem dviem mėn (dirbau su individualia veikla, bet tuos du mėn tikrai pajamų negausiu tai kam ją laikyt, planuoju uždaryti veiklą)
Tad klausimas, ar iš užt galiu eit į vpa po tu dviejų vyro mėnesių? Ar gausiu visas priklausančias vpa išmokas? Stažo užtenka
Brekčija parašė:
O man idomu pasidare - maniau kad turint individualia veikla juk irgi mokamos ismokos? Ar ja reikia stabdyti VPA metu?
Stabdyti nereikia, mokamos išmokos
Agnese parašė:
Sveikos. Mano darbo vietos neliko, sutarėm išmokės išeitinę. Ar galiu stoti į darbo biržą ar gausiu bedarbio išmoką? Nes paskaičiau jog negalima stoti tiek už kiek …
Galima. Pasenusia informacija skaitet.