Juodė parašė:
Sveikos, ar cia yra mamyciu, kurios turi metuku ar panasaus amziaus vaika ir dabar planuoja antra?
idomu kaip jus jauciates, ar nebaisu, kad per mazas skirtumas …
Sveika, na aš dabar planuose trečio, bet tarp mano pirmųjų dviejų metai ir 5su trupučiu mėnesiu skirtumas 😊 žodžiu kai pastojau su antra , pirmajai buvo 9 mėn.
Mūsų pirmagimė buvo galima sakyti neplanuota , o antrą planavom sąmoningai, norėjau jog būtų nedidelis amžiaus skirtumas, tuo metu dar norėjau suplanuoti , kad iki kito išėjimo į dekretą, nereiktų grįžti į darbą. Žinoma nežinojau kaip pavyks, bet tada pavyko iš pirmo ciklo, kai nusprendėm. O dėl sunkumų... Na mano abi panelės buvo miegančios, bet augo abi su mišiniu, tai gal dėl to... Su abiem keldavausi tik paryčiais vieną kartą. Kai gimė mažoji, prie didžiosios jau keltis nereikėjo. Iš sunkumų nežinau net, gal labiausiai pamenu, kai didžioji išėjo į darželį, o mažajai tebuvo pusę metų. Ir tada vis didžioji parnešdavo ligų iš darželio, viena praserga beveik ir kita suserga. Tai mes kas dvi savaites budavom pas daktarus, nevairavau tuo metu , tai polikliniką pasiekti tekdavo ir žiemą su dviem mažais vaikais per pusnis, visaip. Bet čia vienintelis sunkumas kurį atsimenu, ir tai čia buvo mano pasirinkimas pvz daktarus pasiekti peškomis. Juk ir nevairuojant galima taxi ar panašiai. Vyras išvažiavo į užsienį, kai mažajai buvo 1,3 mėn. Tai prasedejau su abiem viena , kol ir mažoji gavo darželį. To teko palaukti, todėl neskubejau darbintis dar , o kai reikėjo grįžti į darbą dar ir karantiną įvedė. Tai dar prasedejau namuose metus laiko, su dviem. Vyras grįžo per tą laiką tik du kartus trumpam. Bet daugiau sunkumų neatsimenu, kai jos paaugo mums tapo labai smagu kartu. Tą laikotarpį, kai buvom tik tryse šeimoj prisimenu su džiaugsmu ir tikrai niekada nesiskundžiau kaip sunku. Aišku dar vyrui sugalvojus išvykt auginom vokiečių avigani, tai dabar su juoku prisimenu kai tekdavo eit su abiem į lauką ir dar vedžioti didelį šunį, kai jos dar buvo nedidelės, o šuo neaukletas ir jaunas. Eidavau su dvigubu vezimu ( ne iš mažųjų) 😂 ir dar šuo nepaklusnus šalia. Arba viena sportinuke, kita nešioklėje ir šuo 😂 tai va tokios akimirkos gal tada sunkios atrodė bet kaip ir minėjau irgi tik mano pasirinkimas. Auginti didelį šunį, vyro pasirinkimas išvykt ir t.t
O apskritai labai džiaugiuosi amžiaus skirtumu , jos geros draugės aišku dažnai ir pasipyksta 😀 bet esmė , kad netgi jei aš negaliu skirti pakankamai dėmesio joms kartais, tai joms niekada nenuobodu kartu. 😊 Atsiprašau, kad išsiplėčiau, bet kitaip nesigavo 😊😁