Vabaliukas09 parašė:
Kitas klausimas kiek daug šneka vaikas kuriam tėra 12-15mėn?Tokio amžiaus vaikai dar net nešneka o tik atskirus žodžius taria ir nevisada teisingai,be to labai dažn…
Na mano vyriausias vaikas buvo 18 mėn., kai MMR gavo. Tai žodynas buvo jau nemenkas. Taip dauguma žodžių buvo vienskemeniai ar dviskiemeniai, taip sakiniais dar nekalėjo, daugiausiai du žodžius sujungdavo. Bet vaikas bendravo, atsakydavo į klausimus, pasakydavo ar parodydavo ko nori, suaugusius sekiodavo, žiūrėdavo ką jie daro, bandydavo veiksmus kartoti, visą laiką bendraudamas žiūrėjo į akis, kartojo grimsas.
O po MMR skiepo pasikeitė pernakt. MMR paskiepijo dieną, vakare pakilo temperatūra iki 38.5 C, ryte atsikėlė kitas vaikas: veide kažkokia pykčio ar skausmo grimasa, rankų raumenys itempti, pirštai išskėsti, vaikšto po namus ir visą laiką tyliai mykia. Akių kontakto jokio, bendravimo jokio, šaukiamas neatsiliepia, jei į žmogų žiūri - tai kaip į sieną - kiaurai be jokio susidomėjimo, nieko nevalgo, prisiliesti neleidžia, ant rankų paimti nesileidžia - klykia kaip skerdžiamas. Pediatrė tą rytą atėjusi kai pamatė tą mūsų besiblaškantį žvėrelį - apsiašarojo, pasakė kad iš kolegų girdėjo apie tokias reakcijas ir tuoj pat išsiuntė pas neurologus į Santaros klinikas. Kortelėje įrašyta diagnozė: atipinis meningoencefalitas (reakcija į MMR skiepą).
Jūsų manymu taip nebūna, o jei būna, tai vienam iš milijono. Sutinku, būna retai, bet ne taip retai kaip Jūs manote. Lietuvoje vaikų gimsta tik 30 000 per metus, o mes sutikome ne vieną tokį likimo brolį/sesę.
Jūs sakote skiepas gelbėja vaikų gyvybes, pasirodo jei ir gelbėja - tai ne Lietuvoje, o Afrikoje. Lietuvoje vaikams tymai nėra neįveikiama liga. Be tymų yra galybė kitų infekcinių ir neinfekcinių ligų. Jei tavo imuninę sistemą skiepai sužaloja, turi daug didesnę tikimybę nuo kitų ligų numirti, nei jei būtum neskiepytas. Skiepai nieko nepadaro nemirtingu ar stipresniu - o dalį vaikų kaip tikpriešingai, susargdina ar susilpnina. Taip jie sumažina tikimybe susirgti liga, nuo kurios skiepija, bet aš nesu epidemiologė, aš esu mama, todėl mano tikslas - sveikas vaikas, o ne bet kokia kaina nesirgti tomis keliomis ligomis.