2024.01.29 10:14 (prieš 2 m.)
Žemuogių pievelė parašė:
Tai vat ir nežinau dėl tų testų, galvojau LT paglobos.
O kaip jum su echo- realiai LT su ryga gausis vos ne kas savaite? Nepakenksiu?
Kaip rašiau, aš testų nesidariau, nes jei klausit LT gydytojų - jie visi po pagalbinio apvaisinimo siunčia pas genetiką NIPT darytis (LT embrionams PGTA juk dažniausiai nedaro), nors mūsų atveju jis nereikalingas. Aš savo gydytojai rodžiau tą embrionų genetinio atsakymo lapą: tada apsiramino, kad viskas gerai ir patikinus, kad Ryga nurodė jog tikrai nereikia, ji įrašė, kad embrionas jau tirtas ir genetiko konsultacijos nereikia.
Man nesigavo scanai kas savaitę. Pradžioj buvo kas dvi, dabar taip prasislenka, kad gaunasi mėnesio tarpai. Gydytojos klausiau, ar nebus kas blogiau dėl tų echoskopų skaičiaus, tai ji sakė, kad nebus. O aš būdavau ramesnė, nes kol judesių nepradėjau jausti, niekaip kitaip nesužinosi, ar gyventojui viskas gerai. Na bet čia aš tokia paranoikė - pirmas vaikas, tai akys didelės. Ir gydytojų nuomone, jeigu nerimas kankina jau geriau taip apsiraminti, nei nervintis iki kito scano. Man nesigauna, kaip kitoms - neimk į galvą ir nestresuok, aš stresavau
Kiekviena skirtinga.
Ai dar vienas labai įdomus moemntas su Rygos scanu - kai važiavau 21 savaitę anatominiam scanui, Rygoje jie man pareiškė, kad jie tik taip apytiksliai pažiūri vaiko širdį, nes LV yra atskiri gydytojai, kurie tik širdeles echoskopuoja ir vertina. O LT labai daug laiko skyrė širdies vertinimui, todėl šiuo aspektu man LT pasirodė geriau.