Vikii90 parašė:
Ačiū
Dar Žitkutė emailais asmeniškai bendrauja..esu susiradus pati jos email kai lankiausi pas ją, atrašydavo..
Pagalbinis apvaisinimas yra įvairių medicininių metodų visuma, padedanti pastoti porai, susiduriančiai su nevaisingumu. Skaityti
visą straipsnįVikii90 parašė:
Ačiū
Dar Žitkutė emailais asmeniškai bendrauja..esu susiradus pati jos email kai lankiausi pas ją, atrašydavo..
GiedreG parašė:
Taip taip,,labai gerai kad sikart matysit kada ta ov ir koks vaizdas su folikulu..
Priminkit koks dabar jusu planas? Kada, pas ka? Turkija lyg atkrito dabar
FoxLady parašė:
Priminkit koks dabar jusu planas? Kada, pas ka? Turkija lyg atkrito dabar
Kaip ir dar vel gvoju i tr, bet mm ziauriai uzsivelino..veluoja jau 8 dienas ..po paskutinio ivf..reik gi pasidsryt echo 2 cd idomu ar cistu bus, nusiust i tr turiu tas foto, ir negaliu nes neateina mm...galvojau tada i tr balandzio pradzioj..bet dabar jau nusikelia i veliau..
Tik aisku neaisku kaip su tom cistom..kt skirt nenori..tai jauciu nelabai ir pradesim kaip planavau..zodizu laikas bega bega..
Paeonia parašė:
Sveikos, bandžiau surasti, kodėl endometrito tyrimą merginos atlieka Rygoje, bet nepavyko rasti. Labai pagelbėtumėt, jeigu atsakytumėt, ar šis tyrimas neatliekamas …
As kiek suprantu tai atliekamas LT, kažkas čia neseniai darėsi Nw lyg.
Paeonia parašė:
Sveikos, bandžiau surasti, kodėl endometrito tyrimą merginos atlieka Rygoje, bet nepavyko rasti. Labai pagelbėtumėt, jeigu atsakytumėt, ar šis tyrimas neatliekamas …
O aš dar prisijungsiu prie klausimo dėl endometrito tyrimo Rygoje. Ar tuo pat metu galima atlikti ir uNK tyrimą? Gal dar kažkokių ten tyrimų yra, kuriuos vertėtų atlikti? KIR tyrimas kaip suprantu tada daro LIT procedūras jei reikia? O tos LIT nėra kažkas panašaus jei naudoti tiesiog imunoglobuliną? Dar crossmach lyt kažkoks yra, kaip jį reguliuoja jeigu reikia?
Jau čia man, turbūt, tiek klausimų Latvijos temoj reikia klausti 😅
Paeonia parašė:
Taip nw ji daro, tik jis atliekamas tam tikrom ciklo dienom, ne bet kada
Šišioniškė parašė:
Sveikos, pradėsime ir mes kelius minti. Sakykit kaip vyksta folikulų stebėjimas, ar kraujo tyrimas atliekamas tą dieną? Ar reikia už jį mokėti? Ar vyksta stebėjimo …
Cia daug priklauso pas koki gydytoja ir klinika kurioje lankysites
Wagamama parašė:
O aš dar prisijungsiu prie klausimo dėl endometrito tyrimo Rygoje. Ar tuo pat metu galima atlikti ir uNK tyrimą? Gal dar kažkokių ten tyrimų yra, kuriuos vertėtų at…
Kas pora mėnesių vis surašau, pasidarykite screenshotus
Man tai labai padėjo, visą informaciją rinkausi ateičiai ir prireikus jau turėjau atsakymus. Čia ne konkrečiai jums sakau, visoms, nes klausimai kartojasi ir kartojasi
uNK ir ir gimdos endometrito (vadinas CD vienas trys aštuoni) tyrimą - biopsiją ivfRyga daro vienu metu. uNK tikslingiausia atlikti 7 dienos po ovuliacijos, tai taip ir pasiplanuokite. Nors gali būti, kad paskirs bet kurią dieną, tai galit pati pasiskaičiuot pagal savo ciklą ir maždaug tokios dienos prašyti.Po šių tyrimų atsakymų jei nustatytas endometritas - antbiotikai, jei uNK per žemi - gimdos (nemaišyti su kiaušidžių) PRP, Zarzio, jei per aukšti - prednizolonas ir intralipidai.
KIR atliekamas iš kraujo bet kurią ciklo dieną. Tai reiškia to paties vizito metu galite atlikti ir šį. Jei gaunamas rezultatas KIR AA (agresyviausias gimdos tipas) reikia atlikti crosmatch tyrimą iš kraujo (jūsų ir vyro) - jei crosmatch neigiamas reiškia blogai (kai pas moterį KIR AA beveik visada crosmatch bus neigiamas, tai taupant laiką kartu su KIR AA ir biopsija tą pačia dieną galima atlikti ir crossmatch arba visai jo nedaryti, bet ivfRiga greiciausiai siulys daryti). Po šių tyrimų, kai paaiškėja, kad turite KIR AA ir neigiamą crosmatch pradedama LIT terapija - mažiausiai du kartus, kas tris savaites kartu su vyru vykstate į Rygą. Iš jo kraujo paruošiama vakcina jums. Vakcinų reikia tiek, kol gaunamas teigiamas crosmatch, pvz. man užteko dviejų, kitoms ir šešių neužtenka ir nutraukia tų vakcinų leidimąsi.
Taip - LIT ir imunoglobulino veikimo principas labai panašus, tai yra - tikrai negalima dubliuoti ir to ir to. Lietuvoje vienintele galimybė yra imunoglobulinas pagal Karpenko protokolą (nepasimaukit ant niekiam tikusios narko barono Darinsko LIT vakcinos). Ryga taiko LIT.
Iškart pasakau, kad KIR AA, crosmatch, LIT yra diskutuotinas dalykas, ne visos klinikos tai pripažįsta, ne visoms moterims pasiteisina, pvz man. - net ir viską atlikus net ir su PGTA praėjusiu embrionu nepavyko, tai galit įsivaizduot koks nusivylimas, kai žinai, kad padarytas maximumas, nieko jau negalėsi kitą kartą daryti ko dar nedarei.
7 testuotojų vertinimai
6 testuotojų vertinimai
3 testuotojų vertinimai