Rose123 parašė:
Sveikos, mamytės. Ar Jūsų mažylius šeimos daktarės siuntė pas neurologą 3 mėn?
Ne
Rose123 parašė:
Ne
Rose123 parašė:
Ir mūsų ne
graviti parašė:
O idomu kodel?
Na aš manau kad todėl kad traukti pienuka irgi reikia šiek tiek jėgos todėl ir prakaituoja vaikai, mano pvz greit valgo pavalgo 10/15min ir sotus. Bet galva irgi truputi suprakaitavus, bet aš kažkaip nesureiksminu, nemanau kad tai kažkas blogo🤔
Injuu parašė:
Viburcol sudetyje yra ivairiu vaistazoliu, kurios pasizymi priesuzdegiminiu, antibakteriniu, nervu sistema slopinanciu poveikiu. Taip pat mazina skausma bei temper…
Visiškai pritariu dėl vaistažolių veikimo principų, tačiau homeopatiniuose vaistuose kiekiai yra tokie, kaip lašas jūroje, todėl jų poveikis 0. Galbūt vaikiukams palengvėja tiesiog dėl to, kad organizmas pats susitvarko?
Pridėsiu, kad pati esu baigus medicininės ir veterinarinės genetikos bakalauro studijas, tad teko gilintis ir į homeopatiją, kuo aiškinamas jos veikimas.
Nepatingėjau surasti informacinį lapelį ir jį šiek tiek paanalizuoti:
Vienoje Viburcol žvakutėje yra veikliųjų medžiagų:
Chamomilla recutita (Vaistinė ramunė) D1 1,1 mg;
Atropa belladonna (Vaistinė šunvyšnė. Labai nuodinga) D2 1,1 mg;
Solanum dulcamara (Karklavijas. Labai nuodingas) D4 1,1 mg;
Plantago major (Plačialapis gyslotis) D3 1,1 mg;
Pulsatilla pratensis (Pievinė šilagėlė) D2 2,2 mg;
Calcium carbonicum Hahnemanni (Saharozė / Cukrus) D8 4,4 mg.
- Pagalbinė medžiaga yra kietieji riebalai.
D1 = skiedimas santykiu 1:10,
D2 = skiedimas santykiu 1:100,
D3 = skiedimas santykiu 1:1000,
D4 = skiedimas santykiu 1:10000,
D8 = skiedimas santykiu 1:100000000.
Homeopatiniai preparatai gaminami pirminę medžiagą keliolika kartų skiedžiant distiliuotu vandeniu ar alkoholiu. Pvz., medžiaga atskiedžiama santykiu 1:100, po to imama tirpalo dalis ir vėl skiedžiama 1:100 santykiu. Po kiekvieno praskiedimo tirpalas tam tikru būdu suplakamas.
Labai stipriai atskiedžiant pirminės medžiagos gali net nebebūti, bet pagal teoriją tai nėra būtina, nes vanduo "atsimena" jame tirpintų medžiagų savybes. O kur dar vėlesnis apdirbimas, kad tai galų gale atsidurtų žvakutėje. Jau nekalbant apie tai, kad homeopatinius preparatus reikia ruošti gerai nusiteikus, kad neduokdie bloga energija nepersiduotų.
Iš esmės, iš tos žvakutės gaunama kietųjų riebalų ir tiek. Tai ar būtina lysti prie ir taip jautrios kūno zonos - išangės?
Taip, tai tėvų pasirinkimas, žalos nepridarys (nebent suerzins ir taip jautrų organizmą, arba apkraus jį bereikalingu darbu nukreipiant energiją nuo kitų svarbių procesų ir atrodys, kad vaikas nurimo), bet naudos neatneš.
Mamos, linkiu domėtis, ir kuo įmanoma daugiau.
graviti parašė:
O idomu kodel?
Net nežinau🙂idomu ir man. Sakiau savo gydytojai, bet nelabai sureagavo, tik paklausė ar rankytės neprakaituoja, kas būtų D vitamino perdozavimui aktualu🙂
Sofija 2 parašė:
Vaikams po vakarykščio skiepo temperatūra siandiena 37,6-37,7 ar reiktų ideti žvakutę?
Jei gerai jaučiasi nieko tokio tokia temperatūra.
LePukuota parašė:
Jei gerai jaučiasi nieko tokio tokia temperatūra.
Berniukas toks labiau mieguistas
12 testuotojų vertinimai
12 testuotojų vertinimai
9 testuotojų vertinimai