Aija parašė:
Aš iš Kėdainių, tai pas mus išvis jokio kraitelio nėra ir neduoda, papildomai 100€ išmoka tik
Na 100eu tikrai daug vertingiau
Aija parašė:
Aš iš Kėdainių, tai pas mus išvis jokio kraitelio nėra ir neduoda, papildomai 100€ išmoka tik
Na 100eu tikrai daug vertingiau
Wikoozie parašė:
Bet mes gavome pinigų iš savivaldybės vietoj to miesto kraitelio.
Pas mus nėra jokio miesto kraitelio, jokių pinigų nėra skiriama iš savivaldybės gavom tik knygą pirmąją tą mažylio kai vyras nuvažiavo registruoti į seniuniją ir viskas
Mamukas777 parašė:
Galite man bukai paaiškinti ką reiškia tie tirpstantys siūlai, kaip jie tirpsta tarpvieteje, ar turi jie tirpdami iškristi ar visgi neturiu aš jų matyti krentančių?…
Man irgi įdomu kaip ten turėtų būti, bet aš tai kolkas nepastebėjau, kad kas iškritę būtų rytoj jau 3 savaitės bus, tai gal vis tik ištirpo jau 🤔
L2023 parašė:
Kiek laiko trunka jūsų mažylių miegas dienos metu? Kiek laiko budrauja? 🤔 Mano miega visa naktį nuo 22h ar 23h iki kokiu 8h,su dviems, trims pabudimais. Paskui iki …
Jau vos ne savaite atsikele 4:30 ar 5:00 ryto, tada mazdaug 7:00 uzmiega 2val. Atsikeliam pavalgom pabudraujam iki pietu 12:00 ar 13:00 uzmiega 2 ar 3 val. Atsikeliam pavalgom labudraujam. Uzmiegam 17:00 ir cia dazniausiai buna toks stipresnis ilgesnis miegas iki 21:00 atsikele pavalgo ir vel miegot 2 ar 3 val. Na ir baktimis kas 2-3 val keliasi. Vis pagalvoju, kad vat vakare taip gerai ir ilgiau uzmiega, tai cia supainiojo ne diena su naktim, o vakara su naktim
AkVilke parašė:
Sakykit kaip ten yra su vežimu ant žvyrkelinės dangos? Ar tikrai nesusikratys per daug kūdikis? 😅 Šiandien buvo atėjus ta health visitor, tai jos paklausiau ir ji m…
Gal priklauso nuo vežimo ratų, pas mus stokke trailz tankas tai važiuojam visur be problemų ir baimių ;) jeigu stipriai kratytusi gal ir nejaukų būtų ir man ;))
JuljanaN parašė:
Taip savivaldybe, kai uzregistruojat vaikeli duoda kraiteli, mums dave ir lygoniniese atskirai duoda.
Užregistravom internetu, bet Vilniuj nieko papildomai negavom.
AkVilke parašė:
Man irgi įdomu kaip ten turėtų būti, bet aš tai kolkas nepastebėjau, kad kas iškritę būtų rytoj jau 3 savaitės bus, tai gal vis tik ištirpo jau 🤔
Yra tokie, kuriuos reikia traukti po kelių parų nuo susiuvimo, arba tokie, kurie ištirpsta. Nėra "krentančių" kategorijos, dar gydytojos užklausiau. Čia greičiausiai iškrenta toms, kam buvo nekokybiškai susiūta, arba per anksti sujudinta/ pažeista siuvimo vieta.
Mamukas777 parašė:
Galite man bukai paaiškinti ką reiškia tie tirpstantys siūlai, kaip jie tirpsta tarpvieteje, ar turi jie tirpdami iškristi ar visgi neturiu aš jų matyti krentančių?…
Su pirmu viduj plyšau ir kirpo, tai jokių siūlų bent jau nemačiau krentant. Jie buvo ilgai, nes po 2mėn vyrui neišėjo 🙄
Dabar siuvo išorėj, tai pati krapščiau juos lauk, po daugiau nei 3sav, nes neįmanoma buvo tverti, niežėjo, skaudėjo, perštėjo. Vos aptrupėję tie siūlai buvo.
Pas mus tie tirpstantys tubut nebetirpsta, kas nors gamyboje broką padarė😅
Mamukas777 parašė:
Pas mus nėra jokio miesto kraitelio, jokių pinigų nėra skiriama iš savivaldybės gavom tik knygą pirmąją tą mažylio kai vyras nuvažiavo registruoti į seniuniją ir…
Dar gauname vienkartinę išmoką iš savivaldybės 🙄
Kvailai kai taip kardinaliai skiriasi 💥
Taip, pvz Šiauliuose ligoninėj nelabai ką davė, gandro paštą ten dėžutę kažkokią ir pampių pakelį ir šlapių servetėlių, o pvz užslregistravus vaiką, turi važiuoti į metrikaciją, kur duoda kraitelį, jis yra surinktas spec Šiaulių miesto savivaldybės, ir nesikartoja kitur. O pvz Šiaulių raj gyventojai, vietoj kraitelio gauna 150€ išmoka gimus vaikui, ir 150€ vaikui suėjus 1 metams.
Kiekviena miesto/rajono savivaldybė nusprendžia ar skirs piniginę išmoką, ar kraitelį, ar nieko