Minimalistė parašė:
Labai įvairūs leliukai. Net savi 😁. Ką aprašėt tai viskas normalu. Buteliuką laiko kažkiek ir užtenka jam matyt 🤷♀️.
Sveiki, mano berniukas turi 4 dantukus, 2 apačioje ir 2 viršuje. Kai tik išdygo pirmasis, tai pagal rekomendacijas valėm su merliuku ir vandenuku po kiekvieno valgymo. Tai tik šią savaitę pradėjau valyti su antpirščiu ir dantų pasta kudikiams, tai kol kas patinka, aišku pastą tai jau valgo 🤭 nors ten gi jos tik mažulytis žirniukas. Tai valau 2 k. dienoje. Dėl maisto, tai valgo kaip ir sakiau, 3 k. kietą maistą. Keliasi 1 k. paryčiais, 5-6 ryto tame tarpe tai gauma MP,ir paskui uzmiega iki 08-09 val. Tai pusryčiai buna 09:30-10:00 val. košės, darau su savo pienu uzpilamas., tai avizu, tai 3 grudu tai kukuruzu. Paskui apie 11 val. miegelis, 30-1 val. Kaip kada buna. O nuo 13:30-14:00 val. pietus,, kur darau darzoves su kokia nors mesyte. Nors turiu ir knyga mazylio receptai, bet vis tiek pritruksta ideju. Nes neviska dar isragavom. Is darzoviu (s.bulve, bulve, morka, cukinija, ziedinis kopustas, brokolis, burokelis, moliugas, saldi paprika). Mesos (vistiena, kalakutiena, versiena, triusiena, jautiena). Buvau davusi labai mazai virto kiausinio trynio. Ragavo kriause, obuoli, banana, kivi bet nepatiko. Tai nezinau, kaip pripratinti prie ju. Pirktiniu tyreliu nevalgo visai. Kazkaip reikia ivesti vaisius kad valgytu, bet nesugalvoju kaip
Dar neragavo avokado. Zuvies ( nes norisi geros kokybes nupirkti). Tai su maistu sudetingiau. Ai, dar rafavo grikius bei ryzius. Dariau su darzoviemem. Paskui apie 14:30 buna pietu miegas. Bet čia irgi visko buna. Kartais ismiega 1,5 vak. kartais 30 min. O labai retai 2 val. Tai pavakariai buna 17:30 valgo daržoviene, be mesos. Nuo to kada pabunda pietu miego, buna 3 miegelis 30 min Nuo 18:00-19:00 val. tame intervale. O naktinis miegas jau nuo 21:00 val. kur gauna MP. Aisku, dar po pietu duodu vandenuko atsigerti, tai is stiklones is karto mokini, geria ne visada nugurkia, bet zaidimo forma po truputi pratinu. Ir tarp valgymu pasiulau pienuko, tai buna geria, bet ne visada. O kai jau grįzta tetis is darbo, tai jau dazniausiai jis ir uzsiima su vaiku. Man jau kiti dalykai, tvarkymai, lyginimai rubu ir t.t. kai esu pirma karte mama, tai sunkiausias man yra primaitinimas. Dar nelabai zinau, kaip ivesti ta gavaliukais, kazkaip baisu. Arba pradeti trinti darzoves su šakute. Vis nesiryztu. Buvom dave kukuruza valgyti, kur Lidle yra be pridetinio cukraus, tai suciulpe po truputi. Aisku, paskutinio bagaliuko, kuris liko mazas jau nedaviau pabaigti, kad neuzspringtu. 🫣 Ka jus gaminat savo kudikiams, mano tuoj fantazija pasibaigs. Jau ir AI pasitelkiu i pagalba. Mano dar pats neatsiseda, nors mokinam per sonus, o del ropojimo, tai kazkaip net kol kas nerodo pirmuju net veiksmu 🤔. Ai, kalba sava kalba, yra pasakes mamamam, tetetete. Kai suejo 8 men tai daug pradejo kalbeti. Dar toks klausimas, kaip jus rengiat savo mazylius, kai lauke buna siltas oras? Man dar ir cia buna dilema 🤔 nors jau naudojam sportinuka ( nesenai tik nuo 8 men. perrejom).