Nu ka, mamukai, pagaliau prisiduodu ir aš... Dukrytė Inesa GIMĖ 22d., 4val ir 13min VKML Antakalnio gatvėje. Gimimo metu svėrė 2,8kg ir buvo 50cm ūgio juodaplaukė su ilgučiais nagiukais. Neplyšau, nekirpo - tarpvietė visiškai sveika.
Mamukai, tikrai neskaitysiu visko, ką čia prirašėt per tas kelias dienas, kol aš ligoninėj buvau, tai jei buvo kokių naujai pagimdžiusių mamyčių - SVEIKINIMAI!!!
Dabar plačiau apie viska.
21dienos vakare nenusimatė man jokios gimdymo veiklos: kaklelis nesutrumpėjęs, pilvas nenusileidęs... Turėjau siuntimą i VMKL 22d 10:30 - manęs laukė nuosprendis dėl sumažėjusių vandenų kiekio, permažo vaisiaus svorio... Buvau 100% tikra, kad guldys mane į ligoninę ir darys CP... Apie 22val vakaro nuėjau sau ramiai į dušą, išsimaudžiau po karštu dušu (specialiai pasidariau vandenuką karštesnį, o gal kas netyčia prasidėtų savaime?), užmigdžiau vyresnėlę ir apie 23val nuėjau į lovą. Pasedėjau dar interneto platybėse apie valandą... Prieš pat 00:00 išjungiau visas sviesas ir telefonus ir atsiguliau, o galvoje sukasi visokios mintys apie tai, kaip labai aš nenoriu tos CP operacijos...
Ir štai, vos tik laikrodis išmušė 00:00, jaučiu nemalonų skausmą pilvo apačioje... Po kelių minučių jis kartojasi... Įsijungiau sąremių programelę ir skaičiuoju: sąremis trunka 12sek, tarpai tarp sąremių 3min... Palaukiau dar keturiu sąremių, pažiūrėjau, kad jie daug maž reguliarūs ir pažadinau vyrą -"važiuojam, gimdysiu"... O pati galvoju "O kur kamštis? O kur vandenukai? O kodėl iškart tokie dažni sąremiai?"
VKML buvome 01:00, apžiūrai priėmė 01:15... Tarpai tarp sąremių apie 2min, kaklelis atsidaręs 3cm bet dar nesutrumpėjęs... Guldo mane į gimdyklą... Aš išsiunčiau vyrą namo pas dukrą, o pati persirengiau ir nuėjau i gimdymo palatą. Ten aptarėm su daktare gimdymo planą, pasirašiau krūvą visokių popierių... Daktarė man ir sako: "nori, aš tau "šompaninių" vaistų i užpakalį paskirsiu, pamiegosi bent porą valandų, nes tavo kaklelis dar nepasiruošęs gimdyti, užtruksi čia ilgelesniam laikui". Sutikau, nes ir naktį iš 20d į 21d blogai miegojau, todėl jaučiausi nuvargus... Suleido vaistų, po 15min pasidarė maloniai šilta ir aš užmigau. Paskutinis žvilgčiojimas į laikrodį: 02:03. Apie 03:00, dar būdama girta nuo vaistų ir su miegančia sąmone suvokiu, kad man nubėga vandenys... Pramerkiu akį- palatoje tik aš... Aj, na ir tiek to, pamiegosiu toliau... Po kažkokio laiko tarpo atsibundu nuo to, kad dūstu: sąremiai vienas po kito, nespėju atsikvėpti, palatoje be manęs daugiau nieko nėra, panikos mygtuko taip pat nematau... Mintyse kviečiu mama, keikių vyrą ir visus kitus kad paliko mane vieną čia. Vos ne vos išsiropščiau iš lovos ir nusprendžiau eiti ieškoti pagalbos, bet kaip tik įėjo akušerė. Paklaikiusiom akim ji pribėgo prie manęs, padėjo grįžt į lovą, įjungė vaikelio tonų aparatą, išbėgo daktarės... Visą tai ji darė sakydama man "po velnių, tik nestumk, mes dar nepasiruošę!"
Kas buvo toliau, pamenu kaip per rūką, nes vaistų poveikis dar nebuvo praėjęs: didžiulis skausmas tarpvietėj, daktarės reikalavimai "stumk/nestumk/giliai įkvėpk/ iškentėk sąremį"... Vadovavausi daktarės nurodymais, nes pačios sąmonė visiškai atsijunginėjo... Trys pastenėjimai ir gimė mano dukrytė. Vos tik spėjau paklausti ar mergytei viskas gerai, išgirdau kaip ji pravirko, nusiraminau ir visiškai atsipalaidavau- viskas buvo baigta, pagaliau... Pažiūrėjau į laikrodį: 04:15...
Tai va, tokia linksma istorija... Džiaugiuosi, kad gamta leido man pagimdyt pačiai, kad leido pora dienų pasidžiaugt maitinimo malonumu - pasibaigus priešpieniui, pienas pasirodė esąs nemaistingas, teko duot mišinuką ligoninėje. Bet aš ir šį kartą pasiduosiu gamtos kaprizui ir nekankinsiu nei savęs, nei dukrytės - maitinsiu mišinuku ir vis tiek užauginsiu sveiką mergytę.
Sekmės visom dar belaukiančiom šios nuostabios akimirkos!!! Artimiausiu metu sumažės mano apsilankymai TD, kol susireguliuos dukrytės maitinimo grafikas...
- Pradžia
- Tinklalaidė
- Planavimas
- Nėštumas
- Vaikas
- Šeima
- Namai
- Skaičiuoklės
- Forumas
- Skelbimai
- Atsiliepimai
- Straipsniai apie vaikus