Raminta.P parašė:
Sveiki norėjau pasiklausti esu VPA ir norėjau pasiklausti ar priklausytų man išmoka jei išeičiau iš darbo stočiau į užimtumo tarnybą?
Taip. Tik reikia perrašyti vpa išmoką vyrui arba vienam iš senelių
Raminta.P parašė:
Sveiki norėjau pasiklausti esu VPA ir norėjau pasiklausti ar priklausytų man išmoka jei išeičiau iš darbo stočiau į užimtumo tarnybą?
Laura86S parašė:
Mano vaikui jau virš dviejų metų,o esu pasirašiusi iki 3m VPA
Raminta.P parašė:
Mano vaikui jau virš dviejų metų,o esu pasirašiusi iki 3m VPA
Tai tada be problemu, einat is darbo, jei neplanuojat i ji grizti ir i UT.
Linulle parašė:
Tai tada be problemu, einat is darbo, jei neplanuojat i ji grizti ir i UT.
Nebelabai nori priimti senasai darbas,nes jau nebetinka jiems. 🙈
Laba diena.
Yra toke situacija, kad vyras sausio mėn. išvyksta dirbti į užsienį.
Aprašysiu biški savo situaciją, tikiuosi suprantamai.
Pirmam darbe dirbau nuo 2019-11-01
Į dekretą išėjau 2020-12-07
Darbe parašiusi prašymą VPA esu kol vaikui sueis 3m. 2024-03-01
Vaikui suėjus veneriems išėjau į antrą darbą nuo 2022-03-06 bet pirmame darve dar esu VPA.
Trečius metus VPA aš jau nebegausiu.
Jei aš sausio mėn išeičiau iš antro darbo ar priklausytu man bedarbio pašalpą? Nes kad ją gauti reikia turėti 12mėn. stažą tas stažas skaičiuotusi mano dabartinio darbo išdirbti mėn tik ar skaičiuotusi ir VPA?
Gal kas galėtuman patarti kaip daryti? Ar tiesiog išeiti iš dabartinio darbo ir tiesiog toliau būti VPA?
Aš dirbčiau toliau nes papildomas pinigėlis tikrai nepamaišytų ir gerai tai, kad į darbą mus vežioja, bet tiesiog neturėsim su vyru kur palikti vaikų kaip Jis išvažiuos į užsienį.
Nes dabar aš kas dvi dienas dirbu dienomis po 12va. o kaip grįžtu iš darbo vyras iš karto važiuoja į naktinį darbą.
Iki vasaros noriu išsilaikyti teises, kad būtų galimybė man nuvežti vaikus į darželį.
Mazylis 1-2 parašė:
Laba diena.
Yra toke situacija, kad vyras sausio mėn. išvyksta dirbti į užsienį.
Reikes is abieju darbu iseiti, tada registruotis i UŽT ir gausit nedarbo draudimo ismoka, stazo turit pakankamai.
Justinabimbo parašė:
Sveiki, gal jau buvo kazkur atsakymas, taciau neranduar po vaiko prieziuros atostogu isejus is darbo ir uzsiregistravus UZT kaip bedarbei, sodra mokes bent kazki…
Mokės
Justinabimbo parašė:
Sveiki, gal jau buvo kazkur atsakymas, taciau neranduar po vaiko prieziuros atostogu isejus is darbo ir uzsiregistravus UZT kaip bedarbei, sodra mokes bent kazki…
Jei nedidele ismoka buvo, maziausia minimuma ima skaiciavimui, tai gausit ta pati, ka zmogus uzdirbes minimalu atlyginima.
P. S. Tik minimumas ne koks dabar, o ta laikotarpi pagal kuri skaiciuos.
4 testuotojų vertinimai
13 testuotojų vertinimai
12 testuotojų vertinimai