mrsjas parašė:
Ačiū už atsakymą. O per kiek laiko atsistatėte po šios būklės?![]()
Su pirmu nepamenu, o su antru savaitę buvom ligoninėj, tai tą savaitę kilo spaudimas, grįžus namo pradėjo kristi, tai maždaug per savaitę būnant namie susitvarkė
Jei preeklampsijos nepavyksta suvaldyti, ji gali pasibaigti eklampsija (traukuliais). Preeklampsija yra labai pavojinga būklė. Skaityti
visą straipsnįmrsjas parašė:
Ačiū už atsakymą. O per kiek laiko atsistatėte po šios būklės?![]()
Su pirmu nepamenu, o su antru savaitę buvom ligoninėj, tai tą savaitę kilo spaudimas, grįžus namo pradėjo kristi, tai maždaug per savaitę būnant namie susitvarkė
Xoxoxo parašė:
Pirmas nestumas baigesi labai sunkia preekampsija.
Antras ir trecias nestumai buvo visiskai sklandus, bet nuo 16sav vartojau gyd pask…
Užjaučiu :/ O jums visi preeklampsijai būdingi simptomai pasireiškė? Aš turiu didelę riziką, blemba, kaip pradėjau paniškai bijoti 🫣
mrsjas parašė:
Užjaučiu :/ O jums visi preeklampsijai būdingi simptomai pasireiškė? Aš turiu didelę riziką, blemba, kaip pradėjau paniškai bijoti 🫣
Labas
o aš turėjau iki šiol vadintą sunkią mutavusios preeklampsijos formą, kuri baigėsi klinikine mirtimi, o ir dabar jau gydytojai nebežino kaip vadinti mano buvusią būklę, nes ji neturėjo būdingų simptomų... tačiau šiuo metu laukiuosi antro vaikučio žinodama visas rizikas.
Lengvas patarimas iš manęs, paniškai bijoti galėjote iki pastojimo, dabar jau esat kelyje ir tikėtina, kad kitokios baigties, todėl vykit tas baimes šalin ir pasimėgaukit nėštumu.
Doro_teja parašė:
Labaso aš turėjau iki šiol vadintą sunkią mutavusios preeklampsijos formą, kuri baigėsi klinikine mirtimi, o ir dabar jau gydytojai nebežino kaip vadinti mano b…
Labas rytas. Taip ir išsižiojau perskaičius "klinikine mirtimi". Na jūs ir užsispyrusi, jeigu laukiatės dar kartą!
suprantu, jog pasvėrusi visas rizikas, įvertinote, jog leliukas vis tiek to vertas ❤️ Ačiū už pasidalinimą. Kažkaip nurimsiu, žinoma, tokiomis bangomis prisimenu vis tą savo riziką
pradžioje kai nustatė buvo baisu, paskui užsimiršo, o dabar vėl visu gražumu p*stelėjo (atsiprašau) baimė
mrsjas parašė:
Labas rytas. Taip ir išsižiojau perskaičius "klinikine mirtimi". Na jūs ir užsispyrusi, jeigu laukiatės dar kartą!suprantu, jog pasvėrusi visas rizikas, įvertin…
Jeigu jums yra preeklampsijos rizika, galbut gydytoja paskyre gerti aspirina?
mrsjas parašė:
Labas rytas. Taip ir išsižiojau perskaičius "klinikine mirtimi". Na jūs ir užsispyrusi, jeigu laukiatės dar kartą!suprantu, jog pasvėrusi visas rizikas, įvertin…
Gal ne tiek užsispyrus, kiek labai tikiu, kad viskas bus gerai. Man dar nėra net 30 metų, nebuvo niekada jokių problemų nei tarp šeimos moterų su pastojimu, išnešiojimu, ligom... bet va ima ir atsiranda kažkas, ko net gydytojai nesupranta
nepasirinksi
Žinokit viskas dabar man ramiau. Geriu aspiriną, važinėju į Kauno klinikas ir mėgaujuosi nėštumu, nes manau, kad du vaikučiai bus ir jau viskas
o tas laikas taip greitai eina
tai ir jūs pasimėgaukit geriau šitu laiku ir tikėkit, kad viskas bus gerai, nes net jeigu ir teks vėl preeklampsiją išgyventi, tai nelabai jūsų valioj, nieko nepakeisit, tai kam kankinti save
Meshka parašė:
Jeigu jums yra preeklampsijos rizika, galbut gydytoja paskyre gerti aspirina?
Taip, geriu aspiriną 150mg nuo 13 sav.
mrsjas parašė:
Su pirmuoju nestumu tai buvo visi simptomai nuo 30 sav., per savaite priaugdavau po 2kg, nors pastojau sverdama 50kg🙈 bet ten kaupesi vandenys, buvau tiesiog nesveikai istinus. Spaudimas vis kilo, bet nesiekdavo 140, o kai 37 savaite kazkaip pradejau tas musytes matyt akyse ir namuose pasimatavau spaudima buvo 166/110, tada po poros valandu pagimdziau extra cp.
Suprantu jusu nerima labaiii, bet svarbiausia sekti savo savijauta, matuotis spaudima ir pastebejus ar pajautus kazka negero iskart vykti pas gydytoja ar i ligonine, o kol viskas gerai - neapsikrauti ir maziau skaityti, nes istoriju tikrai baisiu yra, bet jei esate rizikos grupeje tai dar nereiskia, kad tikrai bus preeklampsija. Linkiu sekmes ir sklandaus nestumo!❤️
Xoxoxo parašė:
Su pirmuoju nestumu tai buvo visi simptomai nuo 30 sav., per savaite priaugdavau po 2kg, nors pastojau sverdama 50kg🙈 bet ten kaupesi vandenys, buvau tiesiog nesvei…
Ačiū labai! Seku ir spaudimą, ir atsakingai aspiriną geriu. Beje, namuose spaudimas idealus, kartais žemokas, bet pas daktarus visada siekia aukštumas – turiu balto chalato sindromą, tai skaičiai būna įspūdingi :/ niekaip nesusitvarkau. Tik, aišku, jeigu jau namuose pradės pastebimai kilti, suprasiu, kad jau turiu pažangą.
mrsjas parašė:
Ačiū labai! Seku ir spaudimą, ir atsakingai aspiriną geriu. Beje, namuose spaudimas idealus, kartais žemokas, bet pas daktarus visada siekia aukštumas – turiu balto…
Galbut jums pirmine hipertenzija? Tokiu atveju reiketu gerti vaistus kraujospudziui mazinti, nes padidejes spaudimas nestumo metu rizikinga vaikuciui. Koks spaudimas jums buna matuojant namie, ir koks pas gydytojus?
12 testuotojų vertinimai
10 testuotojų vertinimai
6 testuotojų vertinimai