2018.03.06 10:29 (prieš 8 m.)
Mylima moteris parašė:
Nukripau nuo temos tad noreciau suzinot kokiais faktais motivojates neskepidami vakcina nuo meningokoko.Aciu
Ši vakcina yra labai nauja, todėl apie jos veiksmingumą ir veikimo ilgalaikiškumą galima labai mažai pasakyti. Britai, kurie skiepija ja masiškai skelbia, kad tame amžiaus tarpsnyje, kai skiepijama (t.y. vaikų grupėje iki 1 metų) žaibinio meningoko atvejų ir mirčių dėl meningokoko B mažėja 2-3 kartus. Skiepas nedengia net visos B grupės, o yra dar kelios kitos meningokų grupės. Pastarąjį penkmetį Didžiojoje Britanijoje sparčiai (10 kartų) auga susirgimai meningokokais Y (tame tarpe ir mirtys dėl jų).
Mano klausimas būtų, ar sąmoningai nuodytumėt savo vaiką, t.y. didintumėt tikimybę jam sirgti visomis kitomis infekcinėmis ligomis, didintumėt tikimybę sirgti autoimuninėmis ligomis, vėžiu, kentėti nuo toksinių medžiagų sukeltų pašalinių poveikių, jei žinotumėt jog šis skiepas tik vieneriems metams per pusę sumažina riziką susirgti infekcine liga, kuria sergama itin retai (Lietuvoje per metus fiksuojama iki 100 medikų įsikišimo reikalaujančių meningokoko susirgimų, o meningokokas B nustatomas iki 60 proc. tų atvejų, palyginimui gripo fiksuojama iki 35 tūkstančių atejų per metus).
P.s. mes visi norim, kad mūsų vaikai būtų sveiki. Kalbu remdamsi savo patirtimi. Aš esu mama, kurios vaikas dėl skiepų pasekmių metų metus kiekvieną vakarą dejuodavo, verkdavo ar rėkdavo iš skausmo; visą vaikystę vieną-dvi naktis per savaitę pravemdavo; daugybę kartų gulėjo ligoninėje (vien reanimacijoje 4 kartus) ir t.t. Per daugiau kaip 15 metų tokios patirties man pamažu daėjo, kad nevertėjo tokia kaina sumokėti už mažesnę tikimybę susirgti 10 ligų, kurių dalis net nepavojingos, jau nekalbant apie tai kad tikimybė susirgti labai nedidelė, kad skiepai nėra nemirtingumo garantija, greičiau atvirkščiai.