Amajaa parašė:
Jei vyras nesinaudoja, neturi grįžti į darbą po 16 mėnesių. Tiesiog niekas negaus išmokos.
Na,bet reik nepamiršti susitvarkyti PSD ;)
Tėvystės atostogų trukmė yra 30 kalendorinių dienų. Jas galima naudoti nepertraukiamai arba skaidyti į dvi dalis. Skaityti
visą straipsnįAmajaa parašė:
Jei vyras nesinaudoja, neturi grįžti į darbą po 16 mėnesių. Tiesiog niekas negaus išmokos.
Faustaa parašė:
Manau nieko nereikia tvarkyti🙂
Faustaa parašė:
Jeigu darbe bus VPA, jokio PSD tvarkytis nereikia.
Sveikos. Vyras dirba pagal individualią veiklą. Gavo neigiamą sprendimą dėl tėvystės atostogų išmokos. Tikrai nelabai domėjausi, kas ir kaip ten su jom... su Jūsų patirtim gal bus aiškiau. Tai priklauso tėvystės atostogų išmoką dirbantiems pagal individualią veiklą ar ne? 😅 SODRA nutodė, kad "asmuo nedraudžiamas motinystės socialiniu draudimu.Savarankiškai dirbantys asmenys laikomi apdraustaisiais motinystės socialiniu draudimu.
jeigu jie iki pirmosios tévystės atostogų dienos yra sumokėje motinystés socialinio draudimo
įmokas už kalendorinį mėnesį, ėjusį prieš kalendorinį mėnesi, kurį jie igijo teisę i tèvystès išmoką,
bei pateikę pranešimą apie savarankiškai dirbantį asmenį (SAV pranešimas)". Abu nesuprantam, kas ne taip. 🫣😀
Babyboo parašė:
Sveikos. Vyras dirba pagal individualią veiklą. Gavo neigiamą sprendimą dėl tėvystės atostogų išmokos. Tikrai nelabai domėjausi, kas ir kaip ten su jom... su Jūsų p…
Priklauso. Turi teikti SAV pranesima ir sumoketi VSD mokesti, tada bus draustas ligos ir motinystes soc.draudimo stazu ir tada galima eiti ir gauti tevystes ismoka.
Jolanta-K@J mama parašė:
Priklauso. Turi teikti SAV pranesima ir sumoketi VSD mokesti, tada bus draustas ligos ir motinystes soc.draudimo stazu ir tada galima eiti ir gauti tevystes ismoka.
Aš tai esu ne kartą girdėjusi ir skaičiusi,kad dirbant su verslo liudijimu nepriklauso išmokos,bet su individualia veikla lyg ir priklauso. Bet kažkaip kažką reik gal padaryt. Tai visko Sodroj klauskit,ką ir kaip daryt.
Faustaa parašė:
Aš tai esu ne kartą girdėjusi ir skaičiusi,kad dirbant su verslo liudijimu nepriklauso išmokos,bet su individualia veikla lyg ir priklauso. Bet kažkaip kažką reik g…
Ne man kaip suprantu adresuota buvo 🙂
Robiii parašė:
Sveikos, gal zinot ar pagal nauja tvarka tetis gali iseiti tevystes atostogu menesi iskart vaikui gimus? Ar taip jau negalima, nes yra tie 2 neperleidziami menesiai…
Taip. Tevystes atostogos niekur nedingo 🙂
Jolanta-K@J mama parašė:
Sūnus gimė liepą. Tai reikia VSD mokestį sumokėti už birželį? Ar gerai suprantu?
7 testuotojų vertinimai
4 testuotojų vertinimai
6 testuotojų vertinimai