Venezia parašė:
Aš taip pat turiu migreną. Migreną su aura.
Nėštumo metu, mano laimei, tik vieną kartą galvą skaudėjo. Tomis dienomis gėriau d…
N97.9 parašė:
Kaip gaila. Man migrena taip pat trunka 4 dienas, tik kad man gulint yra tik blogiau. Labai sunku išbūti. Man ji dažniausiai išlenda "nuo gero gyvenimo" t.y. kai ne…
Aš irgi turiu migreną su aura, tik ačiū D, kad skausmas nebūna toks, kad išverstų iš kojų ir nieko negalėčiau daryti. Dažniausiai po auros vietoje skausmo būna pykinimas, o jei skauda, tai toks kaip grąžtas galvoje įgręžtas ir duriančiai/pulsuojančiai skauda vienoje vietoje. Viskas prasidėjo prieš daugiau nei 10 metų, per studijų egzaminų ir diplominių darbų sesijas - tai spėju, kad išprovokavo nuolatinis stresas.
Atsekiau, kad pagrindiniai trigeriai man yra:
1. Nevienodas miego ritmas (ypač persimiegojimas, pamiegojimas ilgiau). Kuo nuosekliau susireguliuoju miego ritmą, tuo rečiau užeina auros ir skausmai.
2. Orų pokyčiai - ypač, kai užeina drėgmė, lietūs. Spėju, kad dėl slėgio pasikeitimų.
3. Daug cukraus maiste - pvz., kokio kinų maisto prisivalgius, dar deserto, ir pareina tada.
Vaistų jokių nevartoju, stengiuosi vengti trigerių 😉
Jau tiksliai nepamenu, bet man regis, kad užeidavo galvos skausmai pradėjus Fet ir vartojant progesteroną. Spėju, kad progesteronas irgi juos paprovokuoja.
O po pirmagimio gimimo pirmus mėnesius skausmus ir auras turėjau kone kasdien, nes neturėjau normalaus miego ritmo, žindžiau išimtinai pagal poreikį. Teko iškentėt šį laiką tiesiog.