FoxLady parašė:
Kaip pati punkcija praejo?
Jetus kaip as jos bijau![]()
Nežinau kurioj šaly gyvenat, mes čia Danijoj viskas super ramiai praėjo. Čia daro be narkozės pilnos. 8:30 įdėjo kateterį į ranką, tada man dave nuo nerimo vaistų Halcion (nes man linkus kilti gal panika, bet stiprus nerimas ir tada aš labai stipriai įsitempiu - tai ir skauda daug labiau). Bet vaistai labai nuostabiai veikė
tada 11 val pasikvietė, pradėjo ruoštis, suleido į veną pirmą dozę stiprių vaistų (morfino lygio, tai tapo net malonu :D, nežinau koks jausmas apsinešus, bet turbūt labai panašus :D) tada suleido į abi puses kiaušintakių ar kur ten vietinės nejautros - viską pasakojo kas žingsnį, bet su tiek vaistų aš skausmo visiškai nejutau. Ir tada pradėjo išėmimą, vėlgi, jaučiau kad kažką daro, bet jokio realiai skausmo. Ir vis leido morfiną. Tai aš ten gulėjau, su jais kalbėjom (buvo gydytoja ir dvi sesutės). Žodžiu, kokios 15 min ir buvo viskas, po to dar pagulėjau, perėjau į kitą kambarį, pagulėjau dar pusvalandį, pamatavo spaudima, išėmė kateterį, paaiškino kaip kas toliau ir grįžau taxu namo. Dėl vaistų iki ryt negaliu vairuot. Dabar vos vos maudimą jaučiu, gal dar vos apsinešus nuo vaistų, tai pasnaudžiu, išgeriu parecetamolio kas 5 val po dvi tabletes. Šiaip labai bent jau čia maloni procedūra, visi super viską aiškino, derino, davė vaistų. Bet aš Danijoje, ne Lietuvoj, ten girdėjau su pilna narkoze būna.
Man daug skaudžiau buvo embriono įkėlimas kai kėlė iš pirmo ivf, nes dėl to pačio nerimo ir panikos pas mane ten taip viskas įsitempia, kad labai skauda kai dedą tą pirmą instrumentą...