Diskusijos, bet kokios, manau yra vertos, nes jose atsiskleidžia daug požiūrių, didelis informacijos pasidalinimas.
Aš dariau mini tyrimą dėl savo vaiko. Skaičiau literatūrą, apklausiau daug žmonių. Taip pat, man įdomi ir jūsų nuomonė, patirtys. Dėl savo vaiko nusprendžiau.
Galutinį tašką mano apsisprendime, padėjo praeitą savaitę girdėtas sakinys, per radio žinias. Buvo kalbama apie kūdikių namų perorganizavimą ir vienas iš atsakingų asmenų pasakė "Vaikai iki 3 metų, neturėtų gyventi institucijoje".
Pagalvojau, jei valdžia jau pradėjo rūpintis beglobiais kūdikiais ir gerinti gyvenimo starto sąlygas, ar turiu teisę (esant galimybėms), kitaip elgtis aš?
Savo mini tyrimo metu, kalbinau ne tik mamas leidusias savo vaikus į darželius nuo 2 metų amžiaus. Kalbėjau ir su suaugusiais apie jų asmeninę patirtį. Net kelios moterys (38 m. ir 45 m.) guodėsi, kad tėvų buvo palikinėjamos savaitiniuose darželiuose ir tai jų gyvenime paliko gilius psichologinius randus.
Žmonės, kurie mėgsta kartoti "Mūsų laikais taip nebuvo", manau, tiesiog, nežinojo kas, kur ir kaip buvo. Nes amžiai sukasi spirale. Su nedideliais pakitimais, dauguma dalykų kartojasi. Todėl, esu linkusi pasinaudoti sena išmintimi, jei ji išmintinga.
Dar labai noriu pritarti @gnecik86 dėl vaiko ir motinos laiko praleisto kartu. Mūsų amžiaus vaikams, yra labai svarbi praleisto su tėvais laiko kiekybė. Darželis ar kiti aktyvūs užsiėmimai, nors geidžiami, bet nėra tokie svarbūs vystymosi etapuose. Per didelis aktyvumas gali net kenkti, nes vaikui neužteks laiko apmąstymams, surinktos informacijos sudėliojimui. Bet tai kita tema.
- MAMUKAS -, abi studijavome tą patį psichologijos kursą VDU. Keista, skaityti, kaip stipriai skiriasi nuomonės.
Pamenu, 1-2 kursuose, per pedagoginės, raidos, socialinės ir kt. psichologijų paskaitas, net mąsčiau, kad visiems būsimiems tėvams, turėtų būti privalomas sutrumpintas vaikų raidos ir psichologijos kursas. Nes mačiau kiek daug klaidų padaroma iš nežinojimo, nesupratimo.