2023.06.06 10:13 (prieš 2 m.)
zivilito parašė:
Sveikos mamytės. O mes vis kovojam su svorio kritimu, dar nėra kritinė situacija, bet kolkas ir nėra suvaldyta, esame nuo penktadienio ligoninėje, jau nuo 14 val. P…
aš suprantu kad jūsų situacija sudėtinga. Iš asmeninės patirties galiu tik pasakyti kad pradžia visada sunki, ne visiems iškarto pieno upeliai teka. Aš kaip ir minėjau su pirmagime ir,naktį (naktį labiau gaminasi pienas nei dieną) kėliausi,kas,valandą su žadintuvu pradžioje.. jums rekomenduoju ta patį. dar siūlau bandyti atsipalaiduoti ir pasirinkus metodiką tiesiog duoti laiko "pabandymui" ir kitu variantų nei googlinti nei ką. Pvz jeigubandysite užkurti laktaciją, tai tiesiog,užsibrėžkite pvz 5 paros tikslą irtiesiog per noriu nenoriu darykite.
kas liečia vaiką ir nenorą žysti, tai būna vaikų tinginukų, kurie valgyti nori bet žysti tingi, įpatingai jeigu dar Neišmokę normaliai apžioti spenelio ir pasiimti pienuką. šiaip iš principo žysti naujagimiams yra didelis,darbas ir jie būna apgaulingai nustoja, tėvai mano kad sotus, o jie tiesiog pavargo. ar jusiškis moka tinkamai apžioti krūtį'? Ar iš pertraukos kai duodate žisti jaučiate krutinėje tokį kaip dilgčiojimą kad paima pienuką? Ar žindant girdit ar matote kad nuryja pienuką?
patarimai: daugiau laikykite vaiką pilvas pilvas kontaktų,kad būtų netoli krutinės. merliuką šalia taip pat suvilgdykite savo pienu kad užuostų. Pažaiskite kai būdraujančiam iš kruties lašelį nulašinkite ant vaiko lūpų ir jeigu ims lūpas sučiaupinėti ar nusilaižyti operatyviaI kiškite krutį.
jeigu vaikas įmigęs tiek kad sunku žadinti, už ausyčiu švelniai kutenkite, mažu paeis. Maniške nemėgsta vandens tai labai budinasi kai veiduką valau su tamponėliu, mažu ir,jusiškiam paeitų kad tiesiog prabudinti.
kai išmoks paimti pats norės pienuko ir jau taip kankinti nebereikės,nes užuodęs pienuką pats ieškos kruties