O ka, mamos, mano situacijoje patartumete? Anyta nuo liepos menesio pati musu nelanko, paskutini karta buvo atvaziavusi lapkriti su uosviu ( jie issituoke), nes uosvio antroji zmona susirgo, o is jis ten turejo i masina pasikroves geliu mums i balkona (mes ne LT gyvename) ir dar viskokiu kitokiu geriu, tai ji jam padejo sunesioti viska is masinos ( aisku taip pat jis ja pareme finansiskai). Atejusi i vidu, padare uosviui ,sau kavos ir sedejo prie stalo klausydamasi, ka mano vyras su savo tevu kalba, i vaikus demesio ji labai mazai kreipe. Per Kaledas neskambino paveikinti( priminsiu musu istorija, kad viskas prasidejo pries pora metu, kai vyras nutvere ja meluojant ir viliojant is jo pingius, jis su broliu tuo metu mokejo mamos nuoma, mokescius, maista, gydytojus, o ji dar suktybemis isviliodavo dideles sumas teismams, odontologui, lovai, sporto klubui ir pan,atsikelus gyenti i ta pacia valstybe, kaip ir anyta, tiesa pradejo aisketi, todel finansine pagalba buvo nutraukta. Nuo tada puse metu mes vis arba ja pas save kviesdavome, arba kartais pas ja su vaikais nuvykdavome, bet ji niekada pati nerode iniciatyvos anykus aplankyti, nors pries tai didele meile suoke), o vakar, per dukros gimtadieni, vakare jau po 19 val skambina i stacionaru tel, sakau vyrui - tavo mama skambina, o jis man sako, man neidomu, neatsiliepk. Po to dar pora kartu skambino jam i mobilu. Na, ir kam, paveikinti anuke su gimtadieniu? Metus laiko neskambina, nesidomi, o dabar va paskambins ir bus gera mociute? As nenoriu dukros skaudinti, ji dar maza, 4 metai, ir taip va pradejo vakar kalbeti, ateis mociute, dede, senelis i gimtadieni...Mes su vyru susizvalgome - sakome, nezinome ar ateis, gal ir neateis, bet va dede Karolis ateis, ateis tavo drauge Marija...
Susedome vakare ant lovos su vyru ir nezinome kaip elgtis toliau...Mes jo tevams nedaraudeme niekada anuku matyti, kad ir blogi tie musu santykiai, bet jie patys jokio noro nerodo, jokio intereso, uosvis visada uzsiemes, neturi laiko, o anytele is pradziu, kai persikeleme i ta pacia valstybe, vis prisigalvodavo priezasciu ,tai karsta, tai salta, tai serga, tai turi darbu ,tai pilni autobusai, tai per tamsu, o paskui mes jau nustojome siulyti, nes per prievarta vis tiek mylimas nebusi, tai ji ir prapuole, nei skambina, nei lanko, o dabar atsibudo ir kas is to - kad sujauktu vaikui galva, jau buvo jie apie tuos senelius pamirse, neuzsimindavo niekada. Ir as zinau, kad ji nelankys ju ateityje, kiek kartu per pusantru metu, kai vyras nustojo jos sponsoriumi buti, aplanke?...Ji nori cia anukes akyse gera mociute pasirodyti?...Nezinau kaip elgtis...Nes atsiliepsime ir duosime dukrai su mociute pakalbeti, o ji paskui vel puse metu mums verks ir klaus, kur mociute, kodel neateina, o mociute iki Kaledu vel neskambins?...