gal ir per grieztai as su ja kalbejau, bet kas pazysta mano mano mama, zino kad su ja arba grieztai (kitaip nedaeina) arba visada sutikti su jos nuomone, nes kitaip bus konfliktas (ji VISADA teisi), labai greit susierzina, nemoka pasakyti graziai ir pastoviai rekia pati net nejaucia (yra pakrike nervai po tam tikru ivykiu), as su broliu uzaugom vieni, tevai pastoviai dirbo, ypac mama, jai vis mazai buvo pinigu (jie jai pirmoj vietoj buvo), gaudavom dirzo su broliu kol buvom mazesni uz bet ka (pvz, nuomones nesutampa; pasipriesini; lauke lyti pradeda ir negrizti namo, bloga pazymi parnesi, nedarai ko papraso.. ir daug kitokiu) kai paaugom visada rekdavo ant musu, nera niekad atsisedus ir graziai paaiskinus kas ir kaip, jai nesuprantama kaip ymanoma uzauginti vaika be dirzo, tipo uzlips ant galvos ir kitaip buti negali.. man niekada nera kalbejusi apie menesines, kai jos prasidejo, padejo knyga ir skaityk.. seimynisku vakaru pas mus niekada nebuvo, tetis sau prie tv, mama darbe arba prie kito tv ir pabandyk sutrukdyt kokia laida paziuret, apsauks kad neturi ka veikt.. na visokie kiti panasus dalykai.. niekada nesu jai nieko apie tai pasakius ir nesakysiu, nors prisiminus labai skaudu, del to niekada ne bubuvom artimos.. musu nuomones daugelyje sriciu skiriasi, tenka daznai pasigincyti, ji pastoviai man kartoja kad nesigincyk (zinau kad as teisi ir kitaip buti negali) po tokios patirties nenoriu kad ir mano vaikai taip augtu, tevai sau, vaikai sau, noriu ir skirsiu jiems visada savo laisvo laiko, nemusiu nes esu pries smurta, daug bendrauju su dukra, darau viska kitaip nei augau pati.. mano mamai daugelis tu dalyku yra nesuprantama, tipo as ja tik lepinu ir nieko daugiau, jokio auklejimo cia nera! (yra tai sakiusi ne karta, vis sakydama nu kokia tu mama? neklsauso? - duodi per rura, paverks ir klausys! kazko nori? nu ir kas? neduosi ir praeis.. ir t.t.) nu sorry, bet as bijociau jai palikti savo vaika! nes nesu isitikinus kad kai dukra padarys kazka, arba verks, mama nesusinervins ir baigsis visi mano mazute, apreks arba dar blogiau i sikna duos.. kartais pati nezinau nei ka galvoti, kodel ji vis ta mano kartoja, kur ji buvo kai mes su broliu augom? graziu zodziu is jos isgirsti buvo sunku.. gal db kazkaip nori viska kompensuoti (brolis yra jai sakes ir prikaisiojes ne karta apie musu auginima) nenroriu isisplesti, nebuvo ji nei la bai gera, nei labai bloga mama, isauklejo mus tikrai gerais zmonem, abu issilavine, turim gerus darbus.. as, brolis ir mama turim visada turim savo nuomones, jos retai kada sutampa ir mama lb pyksta kad ne jos nuomone svarbiausia, nes ji visada teisi, o kiti ne! ir man tikrai labai pikta kai pastoviai kartoja mano mazute.. arba kokia ta mama bloga.. o mociute tai mat auksine? ar kaip? esu jai sakiusi, kad tikrai abejoju kad kazi ar ilgai tavo nervai atlaikytu su mano mazute, jei reiktu su pabuti.. beto kai susitinkam, demesi anukei parodo tik pirmaja valanda, daugiau susedam ir pradeda pasakoti apie savo problemas, ta pati per ta pati, kitus iskalausyti jai visada buvo sunku, svarbiausia ji turi kalbeti.. arba pvz, ka nors noriu papasakoti apie dukra, tai jeigu jai neidomu tai tuoj tema pakeicia, ji pradeda kalbet kas jai idomu.. su ja visada vykta pokalbis tik tom temom kurios jai aktualios, ir ji visada teisi, o jeigu papriestarauji, tai susinervina, pradeda gincytis, rekti, arba visai nebekalba, iseina tv ziureti, ir paskui apsimeta kad nieko neatsitiko, as nepykau.. dar visada papasakoja ir paaiskina kaip vaika augint ir priziureti.. na yra daug tu keistu niuansu kuriu as nesuprantu, turbut niekada nesuprasiu.. nepatinka man tas pastovus jos kartojimas mano, kai pati tokiu zodziu vaikystei beveik nesu girdejusi.. kartais irgi lepteliu i zodzius, kokia tavo mama bloga.. kad neblogesne uz tave.. o ji paklausia: o ka as blogai jus isauklejau? neturejot ka valgyti? suplysusiais rubais vaiksciojot? ir pan, tai tiesiog atsakau kad esme ne tame.. jai buvo materealus dalykai svarbiausi, o man - geriau prasciau gyvensiu bet mano vaikai tures mama ir bendravima, noriu kad jaustu mano siluma ir parama, ir tikrai nenoriu kad mociute sakytu jiems tokius dalykus kaip pvz: mano mazuciai, kokia jusu mama bloga.....