2015.07.10 15:05 (prieš 10 m.)
Suprantamas mamų jaudulys tokius mažiukus paleisti į darželį... bet kai pati dirbu darželyje ir nemažai laiko praleidžiu mažiukų grupėje tai tikrai viskas ten gerai. Myli tuos vaikučius, pamyluoja, pačiūčiuoja, alkini tikrai nevaikšto, duoda gert, žaidžia, važiuoja vežimukais į žygius, lauke labiau būna vieni, rečiau su viso amžiaus grupėmis... tie vaikučiai tampa savarankiškesni, pasitikintys. Ir pamigdo ir kažkiek pavėžina vežimuku, o jei kas negerai mamytei skambina. Kad mamoms lengviau būtų siūloma eiti į atvirus darželius su mažaisiais. Ten jau susirenka tie mažesnieji ir žaidžia pora kartų per savaitę. Apsipranta jie prie aplinkos. Nėra ko nerimauti, visada galima pabandyti ir jei tikrai kas negerai nutraukti ėjimą į darželį ir pradėti po metų ar dviejų ;) Pamenu ir aš pati labai bijojau, ne vaikui reikėjo ruošti, bet man, nes tai reiškė man naują gyvenimo etapą, šiokį tokį atsiskyrimą, o dar buvau neseniai baigus maitinti krūtimi.. bet ta mintis tik baisi, o iš tiesų vaikas kai pripranta jam ten smagu, daug ko išmoksta,bando piešti rankom, žaidžia su vandeniu, vasarom maudosi, susigalvoja visokių atrakcijų.. smagu žiūrėt į vaikus tikrai nenuobodžiauja ir tėveliai patenkinti ateina pasiimti vaikučių ;) tik vat gaila tų vaikučių kuriuos atveda nuo pat atidarymo 7.00 val ir išbūna iki 17.00... jie anksti eina miegoti, tad su tėveliais pabūna per dieną labai minimaliai.. aišku tėveliais dar valgyt padaryt, dar žiūrėk vyresnė sesutė ar brolis, dar ką apsitvarkyt, apsiskalbt ir žiūrėk vaikas lieka be mamos dėmesio.. vat tokių vaikučių gaila man asmeniškai. o šiaip viskas ten tvarkoje tuose darželiuosi :)ir pamaitinami ir pamyluojami ;)