Chloe8 parašė:
Tai galbūt jums neįvyko ovuliacija ir dėl to mažas prg. Bet Rasytė12 yra teisi - prg reikia darytis 7dpo, nusistatykit ovuliacijos dieną aiškiai, nes paskui tyrimas…
O ka tokiu atveju daryti? Nes as toliau geriu bromocriptina.
Chloe8 parašė:
Tai galbūt jums neįvyko ovuliacija ir dėl to mažas prg. Bet Rasytė12 yra teisi - prg reikia darytis 7dpo, nusistatykit ovuliacijos dieną aiškiai, nes paskui tyrimas…
Marija999 parašė:
Pirmiausia reiktų pasidaryti visus tyrimus laiku, tada matysit, kokia sutuacija ir ar reikia kazka keisti ar ne 😊 Per mazai numusus vaistu doze didinama, per daug -mazinama, kaip ir su visais vaistais. Jei neturit patyrimo, geriau tai tegu priziuri gydytojas, jei to prireiktų.
Marija999 parašė:
Gerkit kaip gerusi, pasekit kelis ciklus, jeigu vel nebus ovuliacijos - kreipkites i vaisingume nusimananti ginekologa arba endokrinologa. Iprastai sveikoms moterims per metus pasitaiko 1-2 neovuliacinis ciklas. Dar sekanti cikla galite stebeti bkt, kad ivertinti kada ta ov buvo
Chloe8 parašė:
Pirmiausia reiktų pasidaryti visus tyrimus laiku, tada matysit, kokia sutuacija ir ar reikia kazka keisti ar ne 😊 Per mazai numusus vaistu doze didinama, per daug -…
Tai as jau dariausi tyrimus visus, buvau pas Griciu, liepe gert po 1tab. Bromo. Bet kaip nujausdama, pasidariau tyrimus del ov.
Marija999 parašė:
Tai as jau dariausi tyrimus visus, buvau pas Griciu, liepe gert po 1tab. Bromo. Bet kaip nujausdama, pasidariau tyrimus del ov.![]()
Jūs atėjot klausti, kaip suprasti ats. rez., pasakėm, kad gali būti įvairiai - neįvyko ov, per vėlai/anksti pasidarėt tyrimą. Kadangi neaišku kada tyrimas darytas, tai jis toks kaip ir veltui Todėl jei tikrai norit žinoti, galit pakartoti tyrimus 7dpo prg ir prl (matysit juos tarpusavio santykyje). Gali būti, kad nežinodama ovuliacijos dienos, pasidarėt kad ir diena per vėlai. Vienoms prg krenta lėčiau, kitoms greitai, pvz jei aš ne 7dpo, o 8 dpo pasidatyčiau tyrimą, matyčiau dar gerokai mažesnį skaičiuką nei jūsų, nors 7dpo - jis tiesiog idealus. Bet gali būti, kad jums ir tiesiog anovuliacinis ciklas buvo. Jei norit žinoti atsakymą, kitą ciklą viską tirkitės laiku. Ar dabar jau aiškiai išaiškinau?
Geriant vaistus yra būtina laikas nuo laiko vėl daryti prl tyrimą, ir žiūrėti rezultatą. Gali tekti koreguoti, ypač jei tai pirminė dozė, turit pasekti, ar pakankamai numuša, ar ne per daug numuša. Deja, bet tokie dalykai dažnai paliekami pačiai.
Dėl ovuliacijos vykimo - jei pas G, tai tikriausiai ne už ilgo pradėsit ar paprastas stimuliacijas ar iui ar ivf ir tas natūralus ovuliacijos vykimas nebebus toks svarbus. Be to, ovuliacija gali ir vykti, bet jos kokybė (ypač jei netinkamo dydžio prl), ir galimybė su tokia kiaušialąste pastoti tai jau kitas klausimas.
Chloe8 parašė:
Jūs atėjot klausti, kaip suprasti ats. rez., pasakėm, kad gali būti įvairiai - neįvyko ov, per vėlai/anksti pasidarėt tyrimą. Kadangi neaišku kada tyrimas darytas,…
Supratau tuomet aciu visoms pasisakiusioms
Sveikos,
Apie 9 mėnesius pas mane pasidarė nereguliarios mėnesinės, pasirodydavo maždaug kas 1.5-2 mėnesio. Pradėjau ieškoti priežasties. Pasidariau (ginekologės siuntimu) 3 ciklo dieną hormoninius tyrimus, visi normos ribose, o prolaktinas beik 767kai norma max iki 496 prieš metus buvo darytas galvos mrt (dėl kitų priežasčių, tuo metu prolaktinas tirtas nebuvo) ir viskas buvo gerai. Esu pasimetusi ir baimė kažkokia užvaldė. Klausimas ar ginekologė gali skirti vaistus mažinančius prolaktiną ar reikia kreiptis pas endokrinologą
?
DeiMing parašė:
Sveikos,
O ar esate užsirašiusi vizitui pas ginekologę? Geriausia būtų pas ją ir paklausti, ar ji gali skirti gydymą. Bent jau mane siuntė konsultacijai pas endokrinologą, kuris paskyrė gydymą, o vaistų receptus kas 3 mėnesius pratęsinėja šeimos gydytoja.
O amh tyrėtės? Taip pat naudinga pasidaryti progesterono tyrimą 7dpo, įvertinimui, ar vyksta ov.
SauleDanguje parašė:
O ar esate užsirašiusi vizitui pas ginekologę? Geriausia būtų pas ją ir paklausti, ar ji gali skirti gydymą. Bent jau mane siuntė konsultacijai pas endokrinologą, k…
Pas ginekologę eisiu rugsėjo 8d. Kas tas amh?
DeiMing parašė:
Pas ginekologę eisiu rugsėjo 8d. Kas tas amh?
Parodo kiaušidžių rezervą